Vijesti

The Last of Us pokupio 8 nagrada na “kreativnim” Emmyjima

Uoči dodjele nagrada Emmy za najveća postignuća u TV industriji zakazane za idući tjedan, noćas joj je prethodio tzv. Creative Arts Emmy koji vrjednuje više kreativna i tehnička iskustva u kategorijama s fokusom na manje zapaženije dionike produkcija televizijskih serija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom “kreativnom” Emmyju HBO-ova serija The Last of Us imala je najviše, čak 19 nominacija, od čega je osvojila osam nagrada i to u većini najbitnijih kategorija. Dvostruko više nego sljedbenici FX-ov humoristično-dramski The Bear, Netflixov mračni i nadnaravni Wednesday te također HBO-ov The White Lotus.

Priznanje za “gay epizodu”

Nick Offerman osvojio je nagradu za najbolju gostujuću izvedbu muškog glumca u epizodi koju pamtimo po sjajnoj kemiji s Murrayom Bartlettom. Bartlett je također bio nominiran u istoj kategoriji, a Offerman mu je na X-u poručio kako je ovo ionako priznanje za zajedničku izvedbu, jer, kaže, “Bill je sranje bez Franka”.

Istu epizodu pamtimo i po homofobnom “internet bombardiranju”, čega će zasigurno biti još, budući da je Storm Reid kao Riley Abel iz iste serije nagrađena za najbolju žensku gostujuću izvedbu. Što znači da su dvije glavne nagrade večeri dodijeljene izvedbama gay likova.

Uvod pred glavnu Emmy ceremoniju

The Last of Us serija zaslužila je i kipiće za najbolje specijalne efekte, protetičku šminku, dizajn naslova, za montažu i miksanje zvuka te za izvanrednu montažu slike.

Ono najbitnije za TV industriju uslijedit će s noći na utorak 16. 1. kada će se Primetime Emmy nagradama honorirati najbolje serije, glavni i sporedni glumci, režiseri, scenaristi i drugi. Tu The Last of Us ima 24 nominacije uključujući i onu za najbolju dramsku seriju gdje će se potući sa serijom Succession.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano