Vijesti

Tko drugi će napraviti prvu “pravu” NFT igru nego Peter Molyneux, već okreće milijune dolara

Čovjek kojeg volimo pamtiti po Fableu, Populousu i Black & Whiteu, ali i po nerealnim i neispunjenim obećanjima velikim koracima vraća se na scenu. Peter Molyneux i njegov studio 22cans najavili su Legacy, prvu ikad poslovnu simulaciju temeljenu na blockchain tehnologiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukratko, onaj gameplay dio igre igra se kao klasičan tycoon naslov. Na komadu zemlje imate zadatak dizajnirati i izgraditi tvornicu, kuće za radnike, te općenito posložiti grad na način da optimizirate proizvodnju i zadovoljstvo njegovih stanovnika.

Onaj drugi dio igre, u kojem do izražaja stiže tzv. LegacyCoin uključuje kupnju materijala, izradu i prodaju predmeta na otvorenom marketu u kojem sudjeluju svi ostali igrači. Ako sve bude kako je Molyneux zamislio, rast LegacyCoina kao kriptovalute će rasti, što ujedno znači i kako će igrači moći zarađivati pravi novac. Naravno, sve to dok Molyneux i izdavač Gala Games uzimaju komadić svake transakcije sebi.

Već se okreću milijuni

Legacy izlazi negdje u 2022., a ako smo dobro shvatili, igra se neće moći kupiti na klasičan način. U biti, kupujete NFT, odnosno komad zemlje koji vam garantira ulazak i s kojim postajete svojevrsni gazda. Kao gazda pozivate u igru ostale igrače, oni igraju besplatno, ali gazdi ostaje postotak od svake prodaje.

Najjeftiniji komad zemlje vrijedi oko tisuću kuna i on je već rasprodan. Njih svih 2 tisuće. Rasprodan je i najskuplji komad zemlje vrijednosti oko 500 tisuća kuna. Tko to kupuje? Ne znamo, ali znamo da su preostala tek još 2 parcele, svaka vrijednosti oko 25 tisuća kuna.

Dakle, Legacy već sada okreće milijune dolara, a što će u konačnici biti s možda i najozbiljnijom NFT igrom dosad tek ćemo saznati.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano