Vijesti

Tomb Raider i Legacy of Kain sada su i službeno u vlasništvu Crystal Dynamicsa

Embracer grupa je prije nekoliko mjeseci dogovorila preuzimanje većine Square Enixovih zapadnjačkih studija i IP-eva. Tristotinjak milijuna dolara teška akvizicija odobrena je krajem prošlog mjeseca, a sada je jasnija raspodjela intelektualnog vlasništva unutar novonastalog jakog izdavača gaming industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Embracer je Crystal Dynamicsu prepustio prava na nekoliko kultnih franšiza gaming industrije, uključujući Tomb Raider i Legacy of Kain, pohvalio se razvojni studio.

Nakon što je originalni developer Core Design posustao sa serijalom, Crystal Dynamics je uzde Tomb Raidera preuzeo 2003. Legend i Underworld ostvarili su komercijalne uspjehe, vratili Laru na kartu, a pravi globalni boom ostvario je 2013. s rebootom serijala.

Pune ruke posla

Poslije izleta u Marvelove vode kojeg je najbolje što prije zaboraviti, Crystal Dynamics radi na novom Tomb Raideru. Direktno je potvrđen Unreal Engine 5 kao odabir grafičkog pokretača, a posredno, preko odvjetnika, potvrđena je radnja sa starijom, iskusnijom i ozbiljnijom Larom.

Uz novi Tomb Raider, ovaj kalifornijski studio s preko 300 zaposlenika asistira Microsoftovom Initativeu na razvoju Perfect Darka, a konkretne prikaze jednog i drugog trebali bismo dobiti negdje u 2023.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano