VijestiZanimljivosti

Top 30 najprodavanijih igara u Japanu su sve Switch naslovi, to se nije dogodilo 33 godine

Ni PS5 ni XSX. Nintendo Switch je najpopularnija gaming konzola današnjice, a u Japanu to sve zajedno poprima jedno potpuno novo značenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Famitsu javlja kako su tjedan od 2. do 8. kolovoza obilježili naslovi za Nintendo Switch koji su se pronašli među 30 najprodavanijih igara tjedna. Dakle, među top 30 najprodavanijih igara nije se pronašao nijedan naslov za PS4, PS5 ili neku drugu konzolu. Kako kažu, radi se o postignuću bez presedana u povijesti, a zadnji put se to dogodilo 1988. kada su prvih 30 mjesta zauzeli naslovi za Famicom te kada je konkurencija ujedno bila znatno slabija.

30 igara za Nintendo Switch predvodio je Minecraft koji ni 10 godina kasnije ne posustaje, a slijede ga The Legend of Zelda: Skyward Sword, Mario Kart 8, Ring Fit Adventure, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin…

Japanci koji najviše uživaju igrajući igre na prijenosnim konzolama obožavaju Switch, koji na tom području osim mobitela nema konkurenciju, a nezabilježeno postignuće definitivno je potpomognula ljetna suša igara u kombinaciji s nestašicom PlayStation 5 igara.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano