Vijesti

Tvorac Orija pozvao igrače da igru kupe na Steamu. “Game Pass nam ne pomaže”

Ori and the Blind Forest te Ori and the Will of the Wisps neke su od najomiljenijih Xbox ekskluziva, a developeri iz Moon studija ovih dana predstavili su svoju novu igru, akcijski RPG No Rest for the Wicked. Većini igrača svidio se prikaz, neki od njih osjetili su potrebu podržati relativno mali austrijski studio, na što je šef i osnivač studija Thomas Mahler poručio kako to mogu napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji način da sada podržite studio je taj da kupite Ori igru na Steamu, kaže Mahler. Na upit zašto nije predložio i Xbox Store, odgovara kako će igrači tamo igrati na Game Passu, a igranje ne Game Passu ne pomaže direktno studiju.

Zašto Orija nema na PlayStationu?

Naravno, izjava je podignula puno prašine, osobito kod igrača raspoloženih za fanboyska ratovanja, međutim, Mahler je u jednom od narednih komentara objasnio na što točno misli. “Koliko vidim na temelju brojki, većina Xbox igrača rijetko kupuje igre koje već imaju na Game Passu, što zapravo ima smisla”.

Na upit jednog igrača da zašto onda ne izda igre na PlayStationu, jer tamošnji igrači bi ih kupovati, dodaje da je to pitanje za Xbox, budući da njegovi čelnici odlučuju platformama. Pritom, dodaje, slaže se sa šefom Xboxa Philom Spencerom da bi igre morale biti dostupne na svim platformama, ali eto.

Za razliku od Ori naslova, za kojeg Xbox očito drži ekskluzivnost, na igri No Rest for the Wicked studio Moon radi neovisno, vlastitim budžetom, pa se njen izlazak planira i na Xboxu te PlayStationu, ali najprije na Steamu gdje u travnju izlazi u early access izdanju.

Igra