Vijesti

Tvorci Callisto Protocola su u velikim problemima

Nipošto ne možemo reći kako je The Callisto Protocol bio promašaj. Glen Schofield, originalni tvorac Dead Spacea, je sa svojim novim studijem kreirao jako dobar SF survival horor, ne vidimo često tako dobre debitantske AAA naslove, međutim, izdavač koji je sve financirao nije uspio povratiti investiciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je potvrđeno IGN-u, studio Striking Distance primoran je otpustiti dobar dio zaposlenika, njih čak 32. “Implementirali smo strateške promjene kako bismo se bolje pozicionirali za sadašnje i buduće projekte”, poručili su iz studija.

To zasad ne znači i potpuno zatvaranje, budući da je studio uoči izlaska Callisto Protocola brojao preko 150 zaposlenih. Neki su otišli prirodnim odljevom, kako to obično biva nakon završetka razvoja svake igre, te se vjeruje kako je preostao zdrav broj ljudi koji će nastaviti dalje. Ako dobije povjerenje izdavača.

The Callisto Protocolu se predviđalo oko 5 milijuna prodanih kopija, međutim, ostvario je samo 2 milijuna. Striking Distance je nedavno izdao posljednji obećani DLC za igru i sada nas sve zanima, što dalje? Hoće li Schofield dobiti velebni budžet za još jedan AAA naslov, ili će uslijediti nešto skromnije?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano