Vijesti

Tvorci Days Gonea zapošljavaju za rad na live service igri

Na čemu rade tvorci Days Gonea? Svakako ne na nastavku, ali Bend Studio je potvrdio kako novi projekt gradi na temeljima postavljenima u omiljenom open world zombi naslovu. Razvoj traje već godinama, još od 2019., ali dosad nismo dobili nijednu konkretnu informaciju o novoj igri. Sada oglas za posao pruža naznaku što bi ona mogla biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u oglasu za poziciju voditelja projekta osim standardnog razumijevanja razvojnog procesa traži se konkretno iskustvo vođenja timova kroz razvoj live service igara, a osobito iskustvo vođenja tima kod “podrške” nakon izlaska igre.

Tranzicija studija

Kandidat će, stoji u oglasu, biti u boljoj poziciji nad drugima ako je dosad imao iskustvo u tranziciji tima iz razvoja standardnih igara u live service okruženje. Zapravo sve sugerira veliku transformaciju Bend studija iz klasičnog u moderno okruženje, izvan okvira igranja za jednog igrača.

I dok je sada sasvim jasno da Bendovci po prvi put uopće rade na igri s fokusom na online komponente, sasvim je moguće da se oglas na posao odnosi na neku buduću igru i paralelni projekt. Ako razvijaš igru sa snažnom online komponentom, traziciju studija ne radiš u petoj godini razvoja.

Inače, ovaj kultni studio prošle godine proslavio je 30. godišnjicu djelovanja, a ako novi projekt postigne uspjeh poput Days Gonea, svakako ga čekaju lijepi dani i možda još 30 godina.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano