Vijesti

Tvorci League of Legendsa zaposlenicama moraju isplatiti 100 milijuna dolara

Riot je pristao isplatiti 100 milijuna dolara na račun odštete bivšim i sadašnjim zaposlenicama te kompanije i tako zaključiti masovnu tužbu za spolnu diskriminaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužba je pokrenuta 2018. kada su na površinu isplivali interni slučajevi zlostavljanja žena na radnim mjestima tvoraca League of Legendsa. Osim seksualnog zlostavljanja, žene se degradiralo i kod promoviranja na vodeća mjesta, a takvo ponašanje bilo je toliko rašireno da se u masivnu tužbu uključilo preko 2300 zaposlenica.

30-ak tisuća dolara po zaposlenici

Sve one podijelit će 80 milijuna dolara. Svaka od njih u prosjeku će dobiti 30-ak tisuća dolara, dok će se s preostalih 20 milijuna pokriti parnički troškovi. Osim kompenzacije, Riot je pristao i da ih naredne tri godine promatraju nezavisna tijela kako bi se što efektivnije provela reforma radne kulture.

Ova tužba nema veze s onom koju je ranije ove godine protiv CEO-a Nicolasa Laurenta pokrenula asistentica zbog navodnog pokušaja seksualnog iskorištavanja.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano