Vijesti

U borbi protiv Applea, Epic je u Fortniteu redizajnirao najutjecajniju reklamu svih vremena

Apple i Google uklonili su Fortnite s iOS-a i Androida budući da je Epic Games odlučio zaobići njihove relativno visoke provizije. Epic ih je tužio oboje, a poseban tretman dobio je (i dobivat će) Apple budući da je na iPhone i iPad uređajima, za razliku od Androida, nemoguće instalirati neku aplikaciju izvan iTunes trgovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je monopol koji drži Apple na svojoj platformi prisutan već 10-ak godina, tek sada je pokrenuta značajnija akcija osvješćivanja korisnika. Tužbu je tako pokrenuo Epic, a zasad ga je, par sati poslije već podržao Spotify. Prilično je izvjesno kako će to napraviti i mnogi drugi, a dok čekamo s već pripremljenim kokicama Epic je odlučio posprdati Apple s njihovom legendarnom reklamom iz 1984.

Da se podsjetimo, 1984. godine uoči izlaska Macintosh računala Apple je s jednom od najutjecajnijih reklama svih vremena poslao poruku IBM-u koji je u to vrijeme praktički držao monopol na tržištu kućnih računala. U ono vrijeme čelnici Applea nazivali su IBM zlom kompanijom, a 40 godina poslije Apple je sve ono, pa i puno više nego što je IBM bio nekad. Barem u smislu monopola i (ne)morala.

Epic je, genijalno, baš poput Applea 1984. godine napravio redizajn te iste reklame koja, vidjet ćete i sami, efektno pogađa Apple u isto ono mjesto koje je zaboljelo IBM prije 40 godina.

Nama već “tucka” nova porcija kokica jer, prilično je izvjesno, Epic će nastaviti na sličan način podbadati Apple i Google. Sasvim je jasno kako je čitava marketinška kapmanja od strane Epica osmišljena mjesecima unaprijed točno predviđajući razvoj događaja, a zasad, koliko vidimo, sve to skupa dobiva popriličnu trakciju. Tako je na Twitteru u tek par sati hashtag #FreeFortnite globalno postao najpopularniji, a Fortniteu će se vratiti milijuni i milijuni igrača.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano