Vijesti

U razvoju je PS5 Pro te izlazi dogodine, javlja pouzdani “insajder”

Insajder Tom Henderson na svom Insider Gamingu javlja kako je PlayStation 5 Pro izvedba konzole u razvoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Henderson se kroz godine pokazao kao prilično pouzdan insajder, premda se tek treba potvrditi još jedna glasina koju je prethodno pokrenuo u vezi PS5, a to je da Sony planira i slim izvedbu s identičnim hardverom te odvojivim Blu-Ray čitačem, i to već za ovu godinu.

No vratimo navodnoj snažnijoj Pro izvedbi, za koju Henderson tvrdi da će uslijediti negdje u idućoj godini. Osim da će biti snažnija od obične, Henderson prilaže patent arhitekta konzole Marka Cernyja. Patent ukazuje na hardverska poboljšanja koja bi u konačnici trebala dovesti do bolje izvedbe Ray Tracinga, stoga se smatra kako je upravo na taj aspekt stavljen naglasak s PS5 Pro.

Iako ne navodi detalje, možemo nagađati da će, baš poput PS4 Pro, PS5 Pro biti sposobniji izvoditi grafičke zahtjeve. Podsjećamo, razlika u PS4 Pro i PS4 bila je u doslovno udvostručenom grafičkom čipu, a procesor je identičan uz nešto veći boost clock.

Henderson spominje i novi PlayStation Showcase koji se navodno planira uoči E3 početkom lipnja. Sony navodno priprema novi prikaz Marvel’s Spider-Mana 2, a ujedno bi to bila prigoda za predstavljanje osvježenog PS5 (slim, ne PRO).

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano