Vijesti

Ubisoft brani NFT-ove: “Igrači to ne shvaćaju”

Od svih izdavača igara, lansiranjem platforme Quartz Ubisoft je najozbiljnije krenuo s NFT-ovima. Igrači su ih dočekali na nož, a kako otkriva jedan od Ubisoftovih čelnika – to se i očekivalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubisoftov čelnik je Nicolas Pouard, voditelj odjela za inovacije. U invervjuu za australski Finder komentirao je kako je Quartz tek korak prema nećem većem.

“Igrači su reagirali kako smo i očekivali. Znamo da NFT nije koncept koji je lako shvatiti. Ali Quartz je tek prvi korak prema nećem većem. Nečem što će igrači lakše razumijeti. Puzlu po puzlu, kada se posloži sve, igrači će shvatiti ono što trebaju. Nadamo se da će bolje shvatiti vrijednost koju im nudimo”, pokušao je objasniti Pouard.

“Ovo ja zapravo dobro za igrače”

Pouard nastavlja uvjeravati kako će sekundarno tržište, odvojeno od onoga u samoj igri, produžiti vijek trajanja igara. Žele pružiti mogućnost igračima da preprodaju sve zarađeno u igrama jednom kada završe s njom. “Ovo je stvarno za njih. To je stvarno korisno. Ali zasad to ne shvaćaju”, tvrdi Pouard, koji ostavlja dojam kao da je izašao iz neke alternativne dimenzije.

Koliko dugo će još Ubisoft braniti svoj pokušaj integracije NFT-a ostaje nam za vidjeti. Navodno unutar kompanije postoji veliki broj nezadovoljnih recentnim potezima, među kojima se nalaze i utjecajni direktori. Stoga, pretpostavljamo, neće još dugo.

Povezano