Vijesti

Ubisoft prolazi kroz teško razdoblje i otkazuje velike projekte, ali Assassin’s Creed Mirage je siguran

Ubisoft je posljednjih 10-15 godina izbacivao po nekoliko hitova godišnje, ponekad čak i u istom mjesecu, međutim, sad već više od 14 mjeseci prošlo je od lansiranja nekog velikog AAA naslova, što je apsolutno nesvojstveno francuskom gigantu gaming industrije. Ružno se to očitava na financijama, za koje Ubisoft priznaje da su razočaravajuće te planira rekonstrukciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fokus na F2P i live service projekte se (još uvijek) ne isplaćuje, Mario + Rabbids: Sparks of Hope i Just Dance 2023 su također podbacili, a sve to je potaknulo Ubisoft, kako navodi u izvještaju, da preispita buduće planove. U ljeto prošle godine otkazali su 4 nenajavljene igre, sada su otkazane još 3, a plan je ubuduće vratiti akcent na snažne IP-ove te se dinamikom izlaska prebaciti na stare staze.

Tako će do 31. 3. iduće godine izdati redom – Assassin’s Creed Mirage, Avatar: Frontiers of Pandora, Skull and Bones, nekoliko još nenajavljenih “premium” naslova, uključujući i “jedan veliki”, obećava financijski direktor Frederic Duguet.

Međutim, to nije sve. U istom razdoblju planira izdati i F2P naslove koji nisu otkazani, poput The Division Heartlanda, XDefianta, Assassin’s Creed Jade na mobitelima i možda još pokojeg. Što se tiče drugih poduhvata, sigurni smo da Star Wars te Assassin’s Creed projekte Red i Hexe planira negdje za 2024. i naredne godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano