Vijesti

Ubisoft sve baca na Assassin’s Creed. Planira povećati broj developera na serijalu za 40%

Jedan od osam velikih naslova koje Ubisoft planira izdati u narednih 10 mjeseci je i Assassin’s Creed Mirage. Mirage je ujedno i najatraktivniji u tom rosteru te sam po sebi garantira milijunsku prodaju. Opečen lošim financijskim rezultatima posljednjih godina, a posebno prošle godine u kojoj je zabilježio gubitak od pola milijarde eura, Ubisoft, čini se, više neće dopustiti ijednu godinu bez Assassin’s Creeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan veliki dio jučerašnje prezentacije financijskih rezultata Ubisoft je posvetio XDefiantu, nadolazećem F2P shooteru s kojim se kani nadmetati s Call of Dutyjem i Valorantom, međutim, najviše pažnje je, logično, dobio Assassin’s Creed serijal.

Mirage je tek jedan od čak 6 dosad potvrđenih Assassin’s Creed projekata u razvoju, a za toliku ekspanziju popularnog IP-a, svjesni su u Ubisoftu, potrebna je dodatna radna snaga. Stoga je šef francuskog izdavača Yves Guillemot najavio povećanje broja developera na AC-u za 40%. Trenutno ih na serijalu radi ukupno 2000, a u narednom periodu taj broj će se povećati na 2800.

Prvi na redu je već spomenuti Assassin’s Creed Mirage koji se vraća akcijskim korijenima, a premda još uvijek nema potvrđenog datuma izlaska, predviđa se izlazak u kolovozu ili listopadu ove godine. Projekt kodnog imena Red je Assassin’s Creed u feudalnom Japanu Ubisoftovog studija u Quebecu, koji se planira za 2024., a za 2025. priprema tzv. Hexe, mračniji AC Ubisoft Montreala.

Od ostalih Assassin’s Creed projekata znamo za mobilni naslov kodnog imena Jade smješten u Kinu te projekt Nexus koji je VR igra. S druge strane, od nepotvrđenih glasina, izdvojimo navodni projekt na Mediteranu, a kada smo kod Mediterana, dobro se sjećamo leaka o Dubrovniku.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano