Vijesti

UK dao finalnu potvrdu, Activision Blizzard danas postaje Microsoftov

Trakavica se konačno približila kraju i Microsoft će danas finalizirati daleko najveću akviziciju u povijesti gaming industrije vrijednu 69 milijardi dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odjel za tržišno natjecanje (CMA) u Ujedinjenom Kraljevstvu prije tri tjedna s Microsoftom je dogovorio uvjete po kojima može kupiti Activision Blizzard, a nakon perioda gdje su treće strane mogle uložiti žalbu, CMA je jutros dala posljednje i službeno odobrenje.

“Novi dogovor spriječit će Microsoft da blokira konkurenciju u cloud gamingu dok je to tržište tek u nastajanju na način da cijene i usluge ostaju konkurente na interes naših korisnika igara u oblaku”, stoji u priopćenju CMA-a.

Ubisoft i Microsoft se vole

Jedan od uvjeta kako bi dao zeleno svjetlo akviziciji bio je odvajanje cloud poslovanja Activision Blizzarda, kojeg je Microsoft po još neotkrivenim uvjetima prebacio na Ubisoft. Ubisoft će tako distribuirati igre poput Call of Dutyja, Diabla i drugih kroz svoju cloud gaming platformu.

Pritom je CMA imala potrebu osvrnuti se na političke prijetnje čelnika obiju kompanija, koji su ranije ove godine, po inicijalnoj odbijenici, Ujedinjenom Kraljevstvu u prijetećem tonu predviđali krah IT industrije. “Odluke donosimo slobodni od političkog utjecaja i nećemo se pokolebati korporativnim lobiranjem”, poručila je izvršna direktorica Sarah Cardell.

Ljudi iz obje kompanije od jutros dijele slavljeničke poruke na društvenim mrežama i sve je spremno da se akvizicija konačno realizira. Šef Xboxa Phil Spencer tako je dobio satisfakciju i taj dugo priželjkivani dodatak u životopisu, a idući na redu je možda Nintendo.

Povezano