Vijesti

UK neće promijeniti mišljenje, i dalje smatra da je Microsoftova kupnja Activision Blizzarda loša za razvoj cloud gaminga

Europska unija je danas dopustila Microsoftu kupiti Activision Blizzard. Doduše, uz jedan bitan uvjet, a premda se i EU i CMA iz Ujedinjenog Kraljevstva slažu da će akvizicija naštetiti konkurenciji u cloud gamingu, CMA neće promijeniti mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je poručila šefica CMA Sarah Cardell, prenosi VGC. “Zaključili smo da se cloud gaming mora nastaviti razvijati kao slobodno i kompetitivno tržište kako bi se potaknulo na inovacije u ovom brzom rastućem sektoru”, kaže Cardell.

Cardell poručuje kako će, po uvjetima koje je postavila Europska komisija, Microsoft dopustiti da određuje uvjete na tržištu narednih 10 godina kao neprikosnoveni lider. Ujedinjeno Kraljevstvo smatra da to nije dobro za tržište u razvoju i neće promijeniti odluku.

Podsjetimo, Europska komisija je dopustila Microsoftu kupiti Activision Blizzard pod uvjetom da sve prethodne i buduće igre Activision Blizzarda ponudi i na drugim cloud servisima u narednih 10 godina. U praksi, Microsoft može ukloniti Call of Duty s PlayStationa u klasičnom obliku, ali morat će ga ponuditi na PSN-u za igranje iz “oblaka”.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano