Vijesti

Unatoč manjku komercijalnog uspjeha, Microsoft je “jako sretan” s Tango Gameworksom

Kreator Resident Evila Shinji Mikami osnovao je Tango Gameworks prije 13 godina. Studio je prvi uspjeh obilježio s The Evil Withinom koji je, složit će se mnogi, jako dobro preuzeo duh RE-a. Kasnije Ghostwire: Tokyo nije ostvario slično postignuće, a ritam naslov Hi-Fi Rush je znatno uspješniji s preko 3 milijuna igrača na Game Passu, premda je izostao bitniji komercijalni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Microsoft je prepoznao popularnost koju je Hi-Fi Rush uživao prvenstveno među strastvenijim igračima, a potom i neosporni potencijal studija i nastavit će ga podržavati velikim ulaganjima, premda je Mikami najavio svoj odlazak do konca godine. “Microsoft je ‘jako, jako sretan’ s Tango Gameworksom, jako cijene studio koji po njima ima svjetlu budućnost”, otkrio je uvijek dobro upućeni Jeff Grubb na Game Mess Decides podcastu.

Da Microsoft zaista jako vjeruje japanskom studiju ukazuje agresivno širenje s oglasima za preko 100 pozicija unutar studija i sigurno nas u budućnosti očekuju velike stvari. Tango Gameworks započeo je rad na svojem idućem velikom AAA projektu još 2021., a koji će po svojoj prilici vjerojatno biti najveći dosad.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano