Vijesti

Valve je odustao od Artifacta: Razvoj je obustavljen, a igra je besplatna svima

Prošle godina gazda Steama izjavio je kako je njihova Dota 2 kartaška igra Artifact “golemo razočaranje” i time je praktički pokopao nastojanja Valvea da igru vrate u život s totalno prerađenom verzijom 2.0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i oni koji su vidjeli potencijal u Artifactu već tada su zaključili kako od ove igre neće biti ništa, a danas, godinu dana kasnije i 18 mjeseci nakon najave kompletne prerade igre, Valve je odlučio zamotati kablove i pokupiti se.

“Dok smo interno jako zadovoljni s onim što smo napravili, to se nije reflektiralo na broj igrača”, kažu iz Valvea, a zatim su napravili ono što su trebalo napraviti odavno. Pretvorili su Artifact u besplatnu igru. U žanru gdje imate jaku i besplatnu konkurenciju u obliku Hearthstona i Gwenta (čak i DOTA-e), Artifact kao plaćena igra jednostavno nikada nije ni imao šansu.

Tako sada imamo besplatan klasičan Artifact i besplatan Artifact Foundry (prerađena verzija), svi paketići karata bit će besplatni, kao i čitave obje igre, a razvoj staje. Artifact Foundry koji nikad neće biti dovršen je u igrivom stanju i sve mehanike su tu, ali neke karte neće nikada dobiti svoj završni vizualni oblik.

Nakon što je Artifact postao besplatan, očekivali bismo nekakav nagli skok u broju igrača (bez obzira na stopiranje razvoja) i potencijalno uskrsnuće, ali to se, nažalost, 12 sati poslije još uvijek nije dogodilo. Vjerojatno ni neće. RIP Artifact.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano