Vijesti

Valveova prijenosna konzola Steam Deck srušila je Steam

“Steam je mrtav”, trendiralo je na Twitteru neko vrijeme ove noći. Što se dogodilo? Pa… nova Valveova prijenosna konzola Steam Deck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Steam Decku koji će pokušati replicirati uspjeh Nintendovog Switcha raspisali smo se prekjučer, a dobra cijena i hardver koji se nudi za te novce izazvali su golemi interes igrača. Toliki da serveri nisu mogli izdržati početak pretprodaje.

Kako to otprilike izgleda naučili smo na primjeru Sonyja i Microsofta gdje su skalpeli igrali bitnu ulogu. Steam ih je pokušao zaobići na zanimljivi način. Naime, kako biste prednaručili Steam Deck u prvom valu, vaš račun je trebao imati barem jednu transakciju prije lipnja ove godine. Tako se efektivno riješio veliki broj botova.

Međutim, budući da se za prednarudžbu treba izdvojiti samo 4 eura (ostatak se plaća uoči izlaska početkom 2022. u EU), navala je svejedno bila ogromna, tolika da su se događale poteškoće i prekidi u radu i na samom Steamu, a koje su pratile neobične error poruke.

U trenutku pisanja ovog teksta stanje se stabiliziralo. Ako je suditi po početnim reakcijama i navalama, Steam Deck mogao bi biti veliki hit za Valve.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano