Vijesti

Valveova prijenosna konzola Steam Deck srušila je Steam

“Steam je mrtav”, trendiralo je na Twitteru neko vrijeme ove noći. Što se dogodilo? Pa… nova Valveova prijenosna konzola Steam Deck.

O Steam Decku koji će pokušati replicirati uspjeh Nintendovog Switcha raspisali smo se prekjučer, a dobra cijena i hardver koji se nudi za te novce izazvali su golemi interes igrača. Toliki da serveri nisu mogli izdržati početak pretprodaje.

Kako to otprilike izgleda naučili smo na primjeru Sonyja i Microsofta gdje su skalpeli igrali bitnu ulogu. Steam ih je pokušao zaobići na zanimljivi način. Naime, kako biste prednaručili Steam Deck u prvom valu, vaš račun je trebao imati barem jednu transakciju prije lipnja ove godine. Tako se efektivno riješio veliki broj botova.

Međutim, budući da se za prednarudžbu treba izdvojiti samo 4 eura (ostatak se plaća uoči izlaska početkom 2022. u EU), navala je svejedno bila ogromna, tolika da su se događale poteškoće i prekidi u radu i na samom Steamu, a koje su pratile neobične error poruke.

U trenutku pisanja ovog teksta stanje se stabiliziralo. Ako je suditi po početnim reakcijama i navalama, Steam Deck mogao bi biti veliki hit za Valve.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close