Vijesti

Varanje PC igrača u Warzoneu postalo je nepodnošljivo, a konzolaši masivno gase crossplay

Ranije ovog mjeseca pitali smo vas podržavate li (i dalje) crossplay igranje između konzola i PC-ja. Većina vas je na Facebooku i našem portalu odgovorila potvrdno, ali uz opasku da se ono ograniči samo na neke žanrove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crossplay igranje velike probleme stvara za novi Call of Duty, a posebno za Warzone battle royale mode koji je stekao nevjerojatnu popularnost. S popularnošću stiže i veći priljev igrača koji bi nepošteno igrali, pa za PC već sad postoji čitav niz skripti koje omogućuju varanje u igrama. I ono je uzelo maha.

Infinity Ward je prije par dana objavio kako je banirano preko 70 tisuća igrača zbog varanja, ali realan i stvaran broj varalica je značajno veći.

Na najvećoj domaćoj Call of Duty grupi na Faceboku igrači se već tjednima žale na varalice s PC-ja, ali i realnu nekompatibilnost PS4 i PC igrača jer obje platforme imaju nepremostive prednosti koje igru izbacuju iz balansa. Igračima na PS4 pomaže auto assist, dok je ciljanje mišem na PC-ju superiornije u svakom pogledu.

Jučer je Eurogamer posvetio pozornost prvenstveno na PC cheatere, pa su njihovi urednici s Reddita izvukli čitav niz video dokaza kako su wallhackovi i autoaimovi itekako rašireni. I sami smo bacili oko na nekoliko subreddita. Prepuni su ogorčenih igrača. Varanje na PC-ju je eksplodiralo, a zahvaljujući osvrtu jednog od najvećih svjetskih gaming medija zasluženo je dobilo široku pozornost javnosti.

Vrijeme je da se preispita koncept crossplaya

Igrači masovno gase crossplay na konzolama. Međutim, u nedostatku kvalitetnijeg izraza, developer je šupački otežao svima njima. Ako isključite crossplay čekat ćete značajno dulje da se napuni lobby i krenete igrati. Igra vas praktički izolira, jer algoritmi će, karikiramo, 3 milijuna PS4 igrača radije gurati u crossplay s PC igračima nego k vama u PS4 izolaciju.

Igrati s prijateljima na različitim platformama je lijepo. Ali ograničenja trebaju postojati, regulative nastupiti, a pravila se moraju znati. Ako već Infinity Ward i ostali developeri neće, intervenirati bi trebali Microsoft i Sony. Igrače na konzolama treba zaštititi.

Ako developer nije sposoban osigurati kvalitetno i sigurno igranje na jednoj platformi, nju bi trebalo izolirati od drugih. Točka.

Igra

Povezano