Vijesti

Veliki val otpuštanja u PlayStationu, odlazi 8% ukupno zaposlenih

Prethodna godina bila je gadna po otpuštanjima u gaming industriji, a 2024. se nastavilo još gore. Microsoft je otpustio gomilu ljudi u Activision Blizzardu, otpuštali su i nezavisni studiji, neki su se i zatvorili, a sada je uslijedio i Sony s najvećim valom dosad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznaje, diljem PlayStation Studiosa otpušteno je oko 900 ljudi, odnosno 8% ukupnog broja zaposlenih. Odluku je potpisao Jim Ryan, šef PlayStationa na odlasku, koji je poručio kako su otpuštanja produkt velikih promjena u industriji i kako su ona nužna kako bi se optimalno poslovalo u budućnosti.

Podsjećamo, otpuštanja su uslijedila nakon što je PlayStation zabilježio nikad bolji kvartal po prihodima i broju igrača, ali je pritom imao jako nisku marginu profita, na što su snažno reagirali investitori i cijena dionice se snažno srušila.

Najviše su pogođeni Naughty Dog, Insomniac Games, Guerilla i Firesprite, a najgore je prošao studio SIE London koji je kompletno zatvoren.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano