Vijesti

Veterani NFS-a i Burnouta imaju novi studio te rade na AAA naslovu

Developeri Need for Speed i Burnout serijala stvorili su sada već uobičajenu naviku otvaranja vlastitih studija. Poznat nam je studio Three Fields Entertaintment s Dangerous Drivingom i nadolazećim Wreckreationom, a sada stiže, čini nam se, još ozbiljniji pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matt Webster, bivši potpredsjednik Electronic Artsa i generalni direktor u Criterionu, okupio je oko sebe veterane iz Criteriona novom studiju Fuse Games te osigurao investicijuza veliki AAA naslov, piše Gamesindustry.biz. Pridružili su mu se veterani iz Criteriona s desetljećima staža, a tim trenutno broji 17 zaposlenika s tendencijom za bitno više.

Premda još nije spreman otkriti detalje o igri, Webster navodi kako se radi o blockbuster projektu s fokusom na kreativnost i društveno igranje. Na prvu ne zvuči poput racing naslova, međutim, upravo taj žanr bio bi najsigurnija oklada. Webster je izrazito ambiciozan – “želimo predvoditi žanr, koji god da bude.”

Čitava ekipa napustila je Criterion nakon relativno uspješnog launcha Need for Speed Unbounda, međutim, to ne znači kraj za najbolji NFS posljednjih godina. Sljedeći tjedan Unbound dobiva veliki paket novog sadržaja, dok ćemo na debi Fuse Gamesa vjerojatno pričekati nekoliko godina.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra