Vijesti

Vikend su obilježili leakovi za Counter Strike 2. Beta navodno već ovaj mjesec

Counter-Strike: Global Offensive u svojoj 11. godini postojanja popularniji je no ikad. Jučer je ponovno oborio vlastiti rekord s najviše istovremeno aktivnih igrača koji sada iznosi 1,38 milijuna i, složit ćete se, takav naslov zaslužuje osvježenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesecima već kruže glasine da Valve prebacuje CS:GO na moderniji Source 2 grafički pokretač. Na njemu su Dota 2 i Half Life: Alyx, a sada su stigli i prvi konkretni dokazi za CS:GO. Naime, u Nvidijinoj bazi, koja je već bezbroj puta leakala stvari ovakvog tipa, pojavila su se imena izvršnih datoteka poput csgo2.exe i cs2.exe.

U jednom zapisu pojavio se unos koji ne ostavlja previše prostora za interpretacije – Counter Strike 2. Novinar Richard Lewis prenosi navode iz anonimnog izvora kako se beta za CS2 planira negdje u ovom ili idućem mjesecu. Counter Strike 2 sam po sebi nebi trebao biti sadržajno bitno različit od prethodnika. Novi pokretač približit će ga modernim FPS-ovima, a ovu priliku developeri će iskoristiti za popravljanje nekih bugova koje su u posljednje vrijeme zapostavili u CS: GO.

Navodno, Valve za Counter Strike 2 priprema servere s osvježavanjem od 128 herca, čime bi postao druga igra ikada poslije Valoranta koja bi isporučila superiornije iskustvo igranja online FPS-ova. Planira se i bolji match-making sistem, a hoće li to biti dovoljno da milijuni igrača naprave tranziciju “na novo”, saznat ćemo, vjerujemo, u narednim mjesecima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano