Vijesti

Vrhunskim ocjenama unatoč, PC igrači nisu zadovoljni Elden Ringom

Elden Ring je jedna od najbolje ocjenjenih igara svih vremena. Na Metacriticu drži ocjenu od prosječnih 97, međutim, jako malo svjetskih medija fokus je stavilo na tehničke probleme, od kojih Elden Ring nesumnjivo pati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo i pisali u našem pregledu recenzija, jedino se PC Gamer usudio govoriti o tehničkim poteškoćama na PC-ju, nestabilnom izvođenju i stutteringu, zbog kojih je Elden Ringu udijelio ocjenu 90 od 100. Manju od ostalih velikih svjetskih medija.

Da Elden Ring zaista ima problema i na PC-ju potvrđuju dojmovi igrača na PC-ju. Nakon 16 tisuća recenzija, Elden Ring na Steamu ima tek ocjenu od 60% uz mixed status recenzija. Kao i kod PC Gamera, igrači From Softwareu zamjeraju lošu optimizaciju.

Upitno čak i na najjačim konfiguracijama

Žale se čak i oni sa skupim RTX 3080 grafičkim karticama koji ne mogu postići konstantnih 60 FPS-a ni na 1080p rezoluciji. Zamjera se i nedostatak podrške za ultra widescreen, a navodno je i anticheat alat jako loše izveden, toliko da blokira modove koji pokušavaju popraviti performanse.

Naša dosadašnja iskustva s PlayStationa 5 nisu toliko loša. U Performance modeu Elden Ring se ne izvodi u konstantnih 60 FPS-a, ali daleko je to od neigrivog te se igra prilično lijepo. Dakle, savjet za PC igrače je pričekati još koji tjedan dok FromSoftware ne implementira nužne ispravke.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano