Warner Bros zbog Suicide Squada bilježi gubitke

Warner Bros Discovery objavio je priličan udar na financije, prouzročen ponajviše “razočaravajućim” rezultatima igre Suicide Squad: Kill the Justice League.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihod je u prvom kvartalu pao za 12% u odnosu na prošlu godinu, što je otprilike 400 milijuna dolara manje, a dva su bitna razloga za to. Osim što je Suicide Squad kompletno podbacio, WB je žrtva vlastitog uspjeha, budući da je Hogwarts Legacy u istom razdoblju prošle godine bilježio generacijski dobre rezultate.

Lansiran kao live service iskustvo, igrači nikada nisu prihvatili smjer za koji su se odlučili izdavač i developer Rocksteady. Nakon sjajnih Batman Arkham igara, tri mjeseca nakon izlaska Suicide Squad ne igra praktički nitko, što je osobito poražavajuće budući da je igra dizajnirana upravo s naumom da ju igraju i troše novce mase igrača.

Svemu usprkos, Rocksteady je već uspio izbaciti četiri sezone sadržaja. Premda je obećavao dugogodišnju podršku, pretpostavlja se kako će peta sezona biti i posljednja. Imalo bi smisla za sve strane.