Vijesti

Xbox će ovih blagdana izbaciti novu konzolu, potvrđeno je

Nagađalo se svašta. Od gašenja Xbox branda pa do kompletnog odbacivanja konzola, međutim, današnji podcast čelnika Microsofta o budućnosti te platforme otkriva kako će puno toga zapravo ostati isto. Neke igre dolaze na PlayStation i Nintendo, testirat će se kako igrači “dišu” na tim platformama i potom donositi odluke u hodu, a novi veliki hardver stiže već ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovih blagdana imat ćemo novi uzbudljivi hardver”, poručila je predsjednica Xboxa Sarah Bond na podcastu, a potom je službeni Xbox profil na X-u precizirao kako će to biti “nove konzole i novi kontroleri”.

Vjerojatno se radi o novoj međugeneracijskoj konzoli poput Xbox One X i PlayStation 4 Pro, a budući da je već preko godinu javna tajna da i PlayStation ovih blagdana priprema nešto slično, pred nama je uzbudljiva godina prepuna najava, nagađanja i glasina, koja će na jesen rezultirati novim, snažnijim konzolama.

Doduše, premda Microsoft to nigdje direktno ne navodi, insajderi naširoko pričaju i o Xbox prijenosnoj konzoli na tragu Steam Decka i Rog Allyja.

Također, čelnici Microsofta dodaju kako Xbox ostaje predan konzolama i narednih godina te za buduće generacije, gdje već postoje nacrti kako, što, kakve i kada otprilike će lansirati nove proizvode s naglaskom na konzole.

Povezano