Vijesti

Xbox gradi platformu za korištenje umjetne inteligencije u stvaranju naracije i dijaloga

Ako to već niste znali, Xbox ima čitavu diviziju posvećenu korištenju umjetne inteligencije u gamingu. Njezin čelnik Haiyan Zhang najavio je suradnju s Inworldom, tvrtkom specijaliziranom za korištenje umjetne inteligencije u stvaranju novih likova i pozadinskih priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Inworldom smo se susreli ranije ove godine kada je jedan moder korištenjem njegovih alata omogućio razgovore s NPC-evima u GTA 5. Rockstar je mod kontroverzno uklonio s interneta, ali slične prakse svakako imaju golemi potencijal u budućnosti.

Xbox s Inworldom želi stvoriti set alata koji će developerima asistirati u građenju priča, naracije i likova. Navodi se primjena u kojoj će dveloper jednostavnim upitom generirati čitave skripte, stabla dijaloga, pa čak i questove. To će, kažu, produbiti kreativnost u industriji.

Navodi se i direktna primjena poput ranije spomenutog moda u GTA 5, gdje bi umjetna inteligencija generirala priče, zadatke i dijaloge izravno na upite igrača.

ffa anketa

Prijeti li umjetna inteligencija kreativnosti u igrama?

Širim skupinama igrača i dalje je odbojna ideja korištenje umjetne inteligencije u naraciji. Ranije ove godine pisali smo o Ghostwriteru, Ubisoftovom alatu koji će mu pomoći stvarati manje bitnih pozadinskih priča i raznovrsnije dijaloge za NPC-eve, što su igrači dočekali na nož. Međutim, budućnost pisanja, ali i razvijanja igara svakako jednim dijelom leži na umjetnoj inteligenciji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano