Xbox Series X dobiva covere poput PS5. Prvi je za Starfield

Sony je svoj marketing za PS5 dobrim dijelom gradio mogućnošću zamjene bočnih stranica konzole. Zaživjelo je i sivo tržište, kojeg japanska kompanija svim silama pokušava ograničiti, a premda fina ideja, egzekucija i nije baš najbolja budući da ćete, barem po pitanju Marvel’s Spider-Mana 2, službene covere platiti 65 eura.

Bez potrebe za kupovinom potpuno nove konzole, mogućnost promjene za Xbox Series X sada je ponudio i Microsoft. Tzv. wrapove s finishem od blage tkanine igrači će moći omeđiti oko konzole, a na stražnjem dijelu učvrstiti kukicom. Microsoft je pazio na detalje, pa su izrezani otvori na bitnim mjestima, za ventilaciju i diskove te sve djeluje čvrsto i skladno.

Sve kreće sa Starfieldom i već sada prepoznatljivim oblicima na bijeloj pozadini, čiji wrap u prodaju stiže 18. 10. po cijeni od 55 eura. U studenome će uslijediti i Actic te Mineral “kamuflaže” po uzoru na već dostupne boje kontrolera, a cijena je ista.

Microsoft tako nastavlja sa sjajnim praćenjem Starfielda. Prigodan kontroler mnogima je jedan od najljepših koji su ikada držali u rukama, a u najmanju ruku jednako atraktivan je i wrap.