Vijesti

Xbox Series X i S ostaju bez emulatora. Microsoft dijeli trajne banove onima koji ih instaliraju

Xbox je najbolje mjesto za igranje starijih PlayStation igara. Pisali smo to prije 2 godine i nismo se šalili. Svaki vlasnik Xbox Series X i S može, odnosno mogao je, instalirati emulatore. PlayStation i Nintendo igre sjajno se izvode/emuliraju na Xbox konzolama, do te mjere da su brojni igrači i entuzijasti kupovali Series S upravo kako bi igrali stare klasike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se nije svidjelo japanskim kompanijama, pa je Microsoft ranije ove godine blokirao tu mogućnost. Međutim, entuzijasti su ipak pronašli način kako zaobići zabranu. Podignuli bi izvedbu RetroArch emulatora na Microsoft Store, potom bi preuzeli aplikaciju putem Xbox Edge browsera, da bi uslijedilo njezino brisanje od strane Microsofta i tako se postupak već mjesecima kružno ponavljao.

Igra bez kraja završila se drastičnom mjerom. Umjesto da nastavi beskonačno uklanjati aplikaciju, Microsoft je započeo sa suspenzijama. Dva istaknuta člana zajednice dobila su trajne suspenzije s Xbox Livea i tako je efektivno ugašeno cjelokupno djelovanje iste. Entuzijasti sada snažno preporučuju uklanjanje emulatora i svega što ima veze s emulatorima na Xboxu kako biste izbjegli banove.

Međutim, oni vičniji, vještiji i spretniji i dalje mogu pokrenuti developerska sučelja, što onemogućuje klasično igranje igara i sve Game Pass te Live mogućnosti, međutim, tolerira instalaciju emulatora.

Povezano