Xboxu je dosadilo da mu na Twitteru stalno pišu da je PlayStation bolji

Je li bolji PlayStation ili Xbox? Sasvim nebitno, a bitno za ovu priču je to da je Twitter jedno jako čudno mjesto. Već godinama komentare na toj društvenoj mreži opsjedaju botovi, kako oni strojni tako i ljudski.

Tako ne postoji objava Xbox profila na Twitteru bez da ispod nje ne dominiraju komentari PlayStation fanboya koji nastoje ukazati na to da je njima draža platforma bolja. To je toliko dosadilo PR voditeljima u Microsoftu da su se odlučili javno požaliti.

Uoči Noći vještica kada se u SAD-u tradicionalno poklanjaju slatkiši, ekipa iz Xboxa napravila je meme-grafiku u kojoj iz slatkiša iskaču PlayStation botovi. Nekakav preneseni prijevod kod nas bi bio – “iskaču iz svake paštete”, pa su tako i komentari na ovu objavu prepuni triggeranih PlayStation fanova.

PlayStation fanovima sada je najdraže Xboxu ukazivati na to da je njihova platforma do tržišnog udjela stigla “fer i kvalitetnim radom”, za razliku od Xboxa kojem zamjeraju taktiku kupovine svega što vrijedi, a s naglaskom na trenutno aktualnu akviziciju Activision Blizzarda o čijoj provedbi trenutno odlučuju agencije diljem svijeta.