XDefiant je novi veliki FPS hit, već ga igraju milijuni

I dok treći dan od izlaska Ubisoftov arena FPS XDefiant definitivno i dalje ima mrežnih problema, naročito s hit detekcijom, igra je pravi hit.

Kako javlja insajder Tom Henderson na Insider Gamingu, već dva sata od lansiranja Ubisoft je zabilježio milijun jedinstvenih igrača, što je rekord za francuskog izdavača. Također, u prva dva dana izrbojao je preko 3 milijuna igrača, što je sjajan uspjeh.

Iz izvora bliskih studiju u San Franciscu, XDefiant je prvog dana u jednom trenutku brojao preko pola milijuna istovremeno aktivnih igrača, što svakako pojašnjava probleme sa serverima, a u naredna dva dana nastavio je s prosjekom od oko 300 tisuća istovremeno aktivnih igrača ukupno na svim platformama.

Kritičan vikend

Ubisoft je navodno zadovoljan, kako i nebi bio, međutim, ovo je igra duge staze i dalje sve ovisi o spremnosti developera u rješavanju problema i redovnom ažuriranju sadržaja. Sjećate li se battle royale naslova Hyper Scape? Vjerojatno ne, jer trajao je samo nekoliko mjeseci, ali na početku je tkaođer brojao milijune igrača.

Za XDefiant osobito kritičan je naredni vikend. Ako brzo ne riješi probleme s detektiranjem metaka, ovo bi mogao biti još brži kraj. Prva velika zakrpa koja će se suočiti s tim problemom zakazana je već za danas.