XSX na Gamescomu osvojio nagradu za najpoželjniji hardver u budućnosti; PS5 bez nominacije

Čudan je ovo (bio) Gamescom. Nekako nismo dobili osjećaj da je isti i bio. Da Geoff Keighley nije održao svoj “Opening Night Live – Gamescom” show, teško da bismo i znali da se Gamescom odvija. Sve to posljedica je korona virusa koji nam je (htjeli mi to priznati ili ne) uvelike promijenio život.

Sve u svijetu što se događa, događa se u većini slučajeva bez publike i ljudi, pa su digitalni događaji postali naša stvarnost. Gamescom su uvijek okarakterizirale velike gužve i kilometarski redovi igrača koji žele isprobati nove igre.

Ove godine Gamescom je dijelio nagrade sajma i teško nam je za povjerovati kako je to sve odrađeno loše. Možda su krivi uvjeti za rad. Ne znamo. Cyberpunk 2077 je primjerice osvojio nagradu za najbolju PlayStation igru. Kasnije je Cyberpunk 2077 proglašen i igrom sajma.

Ipak, najveće čuđenje svjetske gaming javnosti izazvao je podatak da u kategoriji “Najpoželjnijeg hardvera koji dolazi” nije bila nominirana PlayStation 5 konzola. Još uvijek se nije pojavio jasan odgovor zašto je to tako. Navodno je razlog što konzola nije bila na sajmu. Kako će biti kad je sajam digitalne naravi?

U kategoriji bez velike konkurencije, pobjedu je tako ostvario Xbox Series X koji je proglašen najpoželjnijim hardverom koji dolazi u budućnosti.

Dakle, ipak želimo više novi Xbox nego PlayStation? He-he!