Vijesti

Youtuber otkrio da je Sony s novom verzijom PS5 štedio na hlađenju: “Novi PS5 je lošiji”

Prošli tjedan pisali smo o novoj verziji PlayStationa 5. Lakšom i s boljim vijkom za stalak. Ona je u međuvremenu stigla i na naše prostore, a prvi se je samo za potrebe rasklapanja dočepao popularni Youtuber Austin Evans. Video je nazvao: “Novi PS5 je lošiji 😬

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čemu je Sony uštedio čak 300 grama težine? Na heat sinku, odnosno na hladnjaku, izgleda. “Ne postoji scenarij po kojem je ovo dobro za uređaj”, prokomentirao je kada je vidio manji hladnjak na kojem je očit i nedostatak bakrenih tonova.

Njegove sumnje su se obistinile, jer usporedo testiranje Astro’s Playrooma na obje konzole pokazalo je kako je novi PS5 topliji za oko 4-5°C, odnosno s 51-55°C do 55-56°C. Iznenađujuće, dok je konzola toplija, novi PS5 je tiši za oko jedan decibel, za što je možda zaslužan novi ventilator drugačijeg oblika.

Austin Evans čak tvrdi kako bismo zbog manjeg hladnjaka “zapravo mogli izgubiti i performanse”. Međutim, jedna osoba se ne slaže s njim, a to je drugi Youtuber Gamers Nexus, po mnogima stručniji (ako ne stručniji onda sigurno s detaljnijim analizama), a koji se, ruku na srce, za razliku od Evansa još uvijek nije igrao s novim PS5.

“Manje bakra ne znači lošije hlađenje”, objasnio je na Twitteru. Kada su mu otkrili kako je mjerenje topline mjereno termalnom kamerom s mobitela na ispuhu, ovo je bio njegov odgovor:

Inače, Austina Evansa pamtimo kao čovjeka više privrženog Xbox brandu s čijim uređajima je, uostalom, imao ekskluzivna druženja davno prije bilo koga u industriji. Oni koji duže prate zbivanja u gaming industriji sjećaju se njegovih stavova kako je inferiorniji Xbox One zapravo bolji od PlayStationa 4. A znamo kakva je bila razlika. Stoga bismo ipak njegove zaključke uzeli s dozom rezerve i pričekali neka ozbiljnija testiranja.

Teorija nekih drugih manjih i većih stručnjaka je kako topliji ispuh zraka u biti znači bolji odvod topline, što donekle i zvuči logično. Teško nam je povjerovati da bi Sony na temelju podataka dobivenih od preko 10 milijuna igrača isporučio konzolu s lošijim performansama. Redizajn hladnjaka ne mora nužno značiti i lošiju izvedbu. Međutim, činjenica je ta da još nitko osim Austina Evansa nije temeljito testirao novi PS5. U iščekivanju nekih drugih testova…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano