Vijesti

Zaboravite na menije u PS5 igrama: “U utrku ćete instantno ulaziti direktno iz OS-a “

Ranije ove godine pisali smo o tome kako bi igranje na PS5 trebalo biti jednostavno kao gledanje serija na Netflixu. A sada smo dobili primjer iz prve ruke developera WRC 9 igre

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je Jason Schreier objašnjavao kako ćemo određene aktivnosti pokretati direktno iz operativnog sustava PlayStationa 5. Uz igru bi se trebale prikazivati vezane aktivnosti te bismo u roku od par sekunda trebali igrati. Dakle, nema čekanja, sve je trenutačno te bi nas brzi SSD disk trebao motivirati da se odlučimo za igranje čak i onda kada nemamo vremena.

Brzi SSD + lokalna umreženost

Kako će to u praksi izgledati objasnio je kreativni direktor Alan Jarniou na WRC 9 igri za Gamereactor. Ekipa iz Sonyja za PS5 razvila je sistem tzv. deep linkova putem kojih developeri mogu određenim dijelovima igre dodjeljivati linkove. PS5 linkovi funkcionirat će slično kao i oni koje imamo na internetu, a kako kažu developeri, WRC 9 će u meniju konzole uz ime igre generirati čitav niz takvih aktivnosti kroz linkove koji će nas u roku od nekoliko sekunda odvesti direktno u utrku. Neka druga igra će nas odvesti na narednu misiju, utakmicu nogometa, rundu multiplayer FPS-a…

Sony je u nekim ranijim patentima također spominjao linkove koje bismo mogli poslati prijateljima kako bi nam pomogli riješiti dionicu neke zahtjevne igre. Sve to bez ulaska u menije igara i dosadnog čekanja. Sve će biti dostupno iz menija same konzole, a zahvaljujući SSD-u i umreženosti deep linkova – iz igre u igru, iz aktivnosti u aktivnost ulazit ćemo instantno.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano