Vijesti

Zahuktava se razvoj nove Witcher igre

Najviše ljudi unutar poljskog CD Projekta još uvijek radi na Cyberpunku, otkrio je to izvršni direktor Adam Kicinski. Tako će biti sve do izlaska Phantom Liberty ekspanzije, nakon čega će se dobar broj zaposlenika pridružiti već povećem broju developera koji razvijaju najveći Witcher naslov dosad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ekspanziji u ovom trenutku radi oko 300 ljudi, a novom Witcheru, tzv. projektu Polaris već je pridruženo oko 260 developera. “Nakon izlaska Phantom Libertyja, prebacit ćemo veći dio tima na Polaris”, poručio je Kicinski dioničarima, a prenosi VGC.

Dakle, već u ovom trenutku razvoj četvrtog Witchera po redu već je u zahuktaloj fazi, premda je projekt još uvijek u predprodukciji. Neke velike AAA naslove razvili su timovi znatno manji od sadašnjih 260 zaposlenika, a za nekoliko mjeseci tim će brojati oko 500-ak developera, što se smatra već itekako ozbiljnim razvojem.

Tranzicija na Unreal Engine

Svejedno, novi Witcher daleko je od izlaska, od kojeg nas vjerojatno dijele godine. Razvoj možda ubrza direktna pomoć Epic Gamesa, s kojim će CD Projekt usko surađivati prilikom razvoja na Unreal Engineu 5. Odbacivanje kućnog REDenginea, sigurni smo, također će pomoći u ne samo ubrzanijem, nego i kvalitetnijem razvoju.

CD Projekt će s novim Witcherom započeti novu trilogiju, a planira ju zaokružiti u samo šest godina od izlaska prve igre. Istovremeno, u razvoju je nekoliko drugih Witcher projekata kod drugih timova i vanjskih studija. Jedan od njih je i remake prvog The Witchera.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano