Zanimljivosti

Da, u Baldur’s Gate 3 možete voditi ljubav s medvjedom

Francuskom predsjedniku Macronu videoigre krive su za sve, a koliko je zapravo u krivu zorno prikazuje novi detalj s Panel From Hell prezentacije za Baldur’s Gate 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste igrali Baludur’s Gate 3 u early accessu, onda ste sigurno naletjeli na Halsina, NPC-a, potencijalnog companiona, a u punoj izvedbi igre očito i jedne od opcija za romansu. Kako bilo, još u early accessu druida Halsina možete osloboditi od zatočeništva iz kampa Goblina, a potom su moguća dva ishoda. Halsin osjeti da imate problem i može vam pomoći oko istog. Bilo da ste odabrali jednog od sedam igrivih protagonista ili napravili vlastitog lika, problemi mogu biti razni, od izdaje i žrtve do… impotencije, ali tko smo mi da osuđujemo.

Halsin kao druid ima mogućnost fiziološke promjene u medvjeda, a ako odigrate kako treba (ili ne treba), Halsin se može pretvoriti u medvjeda čak i tokom scene romanse što je, možete vidjeti u prikazu ispod, previše čak i za vjevericu (koja opet ima neke svoje probleme u igri).

“Tiktok je prekinuo naš stream jer je bio previše umjetnički i oni to ne razumiju”, požalio se Michael Douse iz Lariana, s pravom, rekli bismo, jer svakom tko je ijednom bacio pogled na live sekciju te aplikacije shvatio je da tamo ima puno većih gadarija. Pritom, tko kaže da je Baldur’s Gate 3 gadarija? Baš nije.

Zgodni Halsin dok nije u formi medvjeda.

Halsin je jedan od najzgodnijih likova u igri i, ovako nabildanog, duge kose i macho outfita, fanovi su ga zazivali kao opciju za romansu već godinama, koliko traje early access. Developeri su im ispunili želju, a koliko god pristup zvučao apsurdno, u kontekstu jednog druida nije toliko neobičan. “Ovo apsolutno ima smisla za Halsinov lik i činjenica da su to čak postavili za opciju ukazuje da je Larianu iskreno stalo do igrača”, piše lik s najviše upvotea na Redditu. Dakle, hvala Larian.

Baldur’s Gate 3 je RPG developera Divinity: Original Sina te obećava neograničenu slobodu pristupa igranju, što fanovi Dungeons & Dragonsa zazivaju već desetljećima. Igra je nedavno pomaknuta čak mjesec dana unaprijed te po novome izlazi na PC-ju 3. 8., a PS5 verzija uslijedit će 6. 9.

Igra