Zanimljivosti

Kreator Tekkena odgovorio je Macronu kojem su videoigre krive za prosvjede u Francuskoj

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je prošlog tjedna postao samo jedan u nizu političara i politici bliskih osoba koji vlastitu nesposobnost spaljuju na videoigre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Francuskoj još uvijek traju neredi kao posljedica pucanja policije na 17-godišnjeg dečka. Žrtva nažalost nije preživjela, a neredi traju i dalje, pa se tako jedan od prosvjednika minulog vikenda zapaljenim automobilom zabio u kuću gradonačelnika Pariza. Umjesto da pronađe krivce te krene rješavati otvorena pitanja i upitnike napisane još godinama unatrag, Macron optužuje videoigre.

“Ponekad imam osjećaj da neki od njih žive vani na ulici, opijeni videoigrama koje su ih preobrazile”, mišljenje je koje predsjednik ima o prosvjednicima. Gaming industrija uzela je Macronovu izjavu na nož. Posebno među igračima ne prestaju kritike i ismijavanja, a reagirao je i tvorac Tekkena Katsuhiro Harada.

“Kriviti nešto je odličan način da pobjegnete od tereta odgovornosti”, poručio je na Twitteru. “Djeca ne uče zbog videoigara, ljudi su agresivni zbog videoigara, videoigre su razlog zašto mi ne ide dobro…”, Harada je nabrojao stereotipe, a potom zaključio kako će igre uskoro biti odgovorne za svaku prijetnju na Zemlji. “Onaj kreator koji može napraviti takvu igru, tako moćnu prijetnju je nevjerojatan!”

“Macron je samo ljut zato što u Tekkenu nema francuskog borca”, najbolji je odgovor na koji smo naišli.

Igra