Zanimljivosti

Overwatch 2 je službeno najgora igra na Steamu svih vremena

Blizzard je najavio dolazak svojih igara na Steam. Prvi u nizu je Overwatch 2. Blizzard je zamislio veliki influks igrača i benefite koje povlači masovnost, međutim, dogodilo se i to i nešto prilično loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Overwatch 2 u ovom trenutku na Steamu igra na desetine tisuća igrača, što su jako dobre brojke. Pogled na ljestvicu ukazuje na konstantnu prisutnost među najigranijim igrama te platforme, međutim, osim neosporne popularnosti O2 uživa i love-hate odnos igrača.

Pa tako F2P Overwatch 2 četiri dana od izlaska na Steamu broji 111 tisuća recenzija, od kojih je samo 9% pozitivnih. Status recenzija je najgori mogući, “Overwhelmingly Negative”, čime si je Blizzard priskrbio titulu najgore igre na Steamu uopće. I to daleko najgore, budući da druga najgora igra ikad, FlatOut 3, broji oko 15% pozitivnih ocjena.

Međutim, igrači u recenzijama ne ukazuju samo na, po njima, lošu igru. Negativni osvrti pišu se i na sam Blizzard, na račun poremećenih međuljudskih odnosa unutar kompanije, zbog seksualnih zlostavljanja, zbog toga što uskoro postaje Microsoftov…

I tu dolazimo do jednog od problema ovog načina ocjenjivanja igara. Kada se dosegne kritična masa, ocjene gube smisao i postaju svojevrstan meme, a od same igre i njezine (ne)kvalitete interesantnija je meta. Igračima i “igračima” bitnija je kontroverza, to što je Overwatch 2 najgora igra svih vremena je zabavno, a sada je izazov spustiti ocjenu još niže i napisati komentar za više lajkova. Međutim, je li Overwatch 2 zaista najgora igra svih vremena? Naravno da nije.

Igra