Vijesti

Zaposlenici Rockstara u strahu da će ih se ponovno izrabljivati

Razvoj GTA 6 ušao je u svoju posljednju fazu, stoga je poslije nekoliko godina prakse rada iz kuće Rockstar odlučio vratiti većinu svojih zaposlenika natrag u urede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mailu poslanom zaposlenicima, o kojem smo pisali prošlog tjedna, čelnici Rockstara poručuju zaposlenicima kako će povratak u urede uslijediti sredinom travnja, gdje će provoditi tri dana radnog tjedna. Odluku pravdaju navodom kako istraživanja ukazuju na veću produktivnost radne zajednice kada je ona okupljena u uredima.

Rockstar, inače poznat po toksičnoj radnoj kulturi s nametanjem brojnih prekovremenih sati uoči izlaska svojih najvećih igara, dobar period poslije izlaska Red Dead Redemptiona 2 proveo je u općoj reorganizaciji u korist boljih radnih uvjeta. To je, slažu se zaposlenici, dosad djelovalo jako dobro, međutim, strahuju kako je ovo prvi korak ka povratku na staro.

Povratak toksičnih radnih uvjeta?

Zaposlenici okupljeni u Nezavisni radnički sindikat Velike Britanije potpisuju peticiju te optužuju Rockstar kako se nitko iz vodstva nije konzultirao s njima te barem pokušao pronaći rješenje koje bi odgovaralo svima. Premda je Rockstar poručio kako povratak u urede nije priprema terena za potpuni 5-dnevni rad iz ureda, zaposlenici su skeptični.

“Neprihvatljivo je da čelništvo Rockstara uvijek iznova povlači svoju riječ te ignorira zahtjeve radnika za osnovnim radnim uvjetima”, poručuju iz britanskog sindikata, a na isto se pozivaju i zaposlenici iz SAD-a koji su i najbrojniji, ali nisu dovoljno organizirani.

Potom je tu bojazan i od svima omraženog crouncha, nečega s čime se industrija još uvijek nije sasvim dobro suočila. Poslije reorganizacije, Rockstar će se uoči izlaska GTA 6 pronaći na najvećem testu dosad.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano