Vijesti

Zbog nestašica PS5, Sony je odlučio nastaviti proizvoditi PS4 konzole

Bloomberg javlja kako je Sony odlučio nastaviti proizvodnju PS4 konzola kroz čitavu 2022. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je potražnja još uvijek visoka, a proizvodnja PS5 je ograničena dostupnim resursima, odlučeno je nastaviti proizvodnju konzola prošle generacije. Navodi se kako PS4 koristi manje napredne i sve jeftinije čipove te je jednostavniji za sklapanje, pa globalna nestašica ne utječe toliko na njegovu proizvodnju.

Propao plan o brzoj tranziciji

Bloombergovi izvori kažu i da je Sony planirao prekinuti proizvodnju PS4, ali je globalna situacija odigrala svoje. Sada imaju u planu proizvesti oko dodatnih milijun PS4 konzola, što je broj koji se može povećati ili smanjiti ovisno o situaciji na tržištu.

Inače, Sonyjeva inicijalna strategija bila je što prije napraviti tranziciju na novu generaciju konzola masovnijom proizvodnjom, što je s koronom palo u vodu. Popunjavanje praznine PS4 konzolama moglo bi produžiti ovo prijelazno razdoblje između generacija, a samim time i odgoditi kompletnu tranziciju razvojnih studija na next-gen. Koji, povijest je to pokazala, zapravo kreće tek onda kada se igre prestanu razvijati za stariji hardver.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano