Vijesti

Zbog varanja u PUBG-u moraju platiti 10 milijuna dolara, Tencent će sve uložiti u anti-cheat

Iz Kraftona i Tencenta javljaju kako su sudovi u SAD-u i Njemačkoj presudili u njihovu korist u parnicama protiv članova grupe hakera koja je radila softver za varanje za mobilni PUBG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je zaključio kako su kreatori alata za varanje oštetili izdavače za 10-ak milijuna dolara, što je ujedno i iznos koji će trebati vratiti na ime odštete. Osim toga, grupa hakera morat će detaljno objasniti kako je varala i koje rupe su iskoristili, a ako nastave sa sličnim aktivnostima, uslijedit će i stroža kazna.

“Zabava i poštenje temelj su PUBG-a”, poručuju iz Kraftona, čiji čelnici će sav novac dobiven iz odštete uložiti u anti-cheat tehnologiju. PUBG je na mobitelima pod velikim udarom varalica, ponajviše zbog otvorenosti Androida. Da budućnost borbe protiv varalica na PC-ju leži u kernel driverima pokazali su Warzone i Valorant, dok na mobitelima još uvijek nije moguće prakticirati slično rješenje.

Inače, baš od danas PUBG je besplatan za igranje na PC-ju i konzolama. Dosadašnji igrači-kupci dobit će nešto specijalnih skinova i coinsa, a svi novi igrači koji odluče igrati bez dodatnog plaćanja mogu igrati koliko žele, ali samo ne u ranked modeu.

Igra

Povezano