Vijesti

Zemlja s najvećim gaming tržištem na svijetu Microsoftu je dopustila kupiti Activision Blizzard

Poslije Europske unije, još jedno veliko tržište, ono najveće na svijetu, dopustilo je Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi urednik The Vergea Tom Warren, Kineska državna uprava za regulaciju tržišta je, za razliku od Europske unije, Microsoftu dozvolila kupnju Activision Blizzarda bez ikakvih uvjeta te je tako postala 37. zemlja koja je to dosad učinila. Od drugih velikih gaming tržišta, kao pozitivne po Microsoft još izdvojimo Japan i Brazil, međutim, sve će u konačnici ovisiti o SAD-u.

Nakon što je Ujedinjeno kraljevstvo odbilo učiniti isto, i kako stvari stoje, neće popustiti po toj odluci, Savezna trgovinska komisija SAD-a još ranije dala je negativno mišljenje s kojim, po američkim zakonima, do kraja godine ide na sud, a konačnu riječ donijeti će sudac u postupku.

Analitičari su podvojeni i zapravo se nitko više ne usudi prognozirati što će odlučiti SAD. Dojam je kako je politika već odlučila, neki od najistaknutijih političara na vlasti izjašnjavali su se negativno po Microsoft, međutim, ne možemo zanemariti kako je Microsoft jedna od najutjecajnijih kompanija na svijetu te njegovi ljudi trenutno snažno lobiraju u tamošnjim institucijama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano