Zanimljivosti

Hrvatska pošta izdaje nove marke s kultnim PlayStation likovima

U nakladi od 50 tisuća blokova, Hrvatska pošta od 22. 2. ove godine pušta u optjecaj novu seriju prigodnih poštanskih maraka posvećenih likovima iz popularnih PlayStation igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će nove marke krasiti Ellie i Joel iz The Last of Usa, Ratchet, Clank i Rivet iz Ratchet & Clanka, Aloy iz Horizona te Kratos i Atreus iz God of Wara. Autorica četiri nove PlayStation marke je Alenka Lalić, dizajnerica koja iza sebe ima dizajnove brojnih drugih blokova maraka, od kojih u posljednje vrijeme možemo istaknuti onaj povodom bronce Vatrenih s netom završenog Svjetskog nogometnog prvenstva.

Ovo prigodno PlayStation izdanje kreirano je u suradnji s PlayStation Hrvatskom, a relativno niska naknada ovim markama će definitivno osigurati i svojevrsnu kolekcionarsku vrijednost. “Prvo izdanje u novoj seriji još je jedan dokaz posebnosti poštanskih maraka koje putujući planetom pričaju priče, ovaj put o novim svjetovima i iskustvima”, poručuju iz Hrvatske pošte.

Inače, nominalna vrijednost maraka odgovara iznosu poštarine za pismo mase do 50 grama, a uz prigodne marke Hrvatska pošta izdat će i prigodnu omotnicu.

Povezano