FFA Focus
Popularno

Stiže GTA VI, a ovo su apsolutno sve informacije koje dosad znamo o njemu.

Ne znamo mnogo toga o Grand Theft Autu VI. Osim toga kako je u razvoju, i to već u debeloj produkciji. Dakle, nakon izlaska Red Dead Redemptiona 2 velika većina developera pridružila se onima koji na igri rade već neko vrijeme i sad već možemo sa sigurnošću reći kako GTA VI razvija preko 1000 programera i dizajnera u Rockstarovim studijima diljem svijeta.

Zapanjujuće je kako Rockstar sve njih uspijeva držati pod kontrolom, informacije o igri, pa makar i iz neslužbenih izvora, stižu na znatno rjeđoj bazi od drugih igara, međutim, kako raste broj ljudi koji rade na igri, poneke informacije tu i tamo iscure van. Sjetimo se primjerice kako je većina glasina o Red Dead Redemptionu 2 bila točna. Naravno, one koje su stizale iz relativno povjerljivih izvora, a samo takve ćemo navoditi u nastavku ovog teksta.

Kad ćemo igrati GTA VI?

Za početak, krenimo s onim u što smo apsolutno sigurni, a to je datum izlaska. GTA VI definitivno nećemo igrati ove godine i to možemo izjaviti s najvećim pouzdanjem.

Kad bismo ga onda mogli igrati? Prema najnovijim informacijama GTA VI bismo trebali igrati nedugo nakon početka prodaje PlayStationa 5, a za kojeg je i sam Sony već najavio da ćemo ga sigurno igrati iduće godine. Navodno, Sony se svim silama trudi osigurati si ekskluzivan period na PlayStationu 5, barem na mjesec dana, što bi značilo izlazak na PlayStationu 5 u listopadu 2020. godine, a na ostalim platformama možda u studenom, jer Rockstar sigurno ne želi propustiti blagdansko ludilo kad se najviše troši. Osim ako Sony nije pripremio baš jako veliku cifru, što nam ipak ne zvuči realno. Pod druge platforme mislimo eventualno na PlayStation 4 i Xbox One, dok bi PC, sad već po običaju, trebao pričekati.

Informacije iznad anonimno je objavio jedan developer još prošle godine, a u fokus javnosti stigao je tek kad su se neki navodi pokazali točnima. Poput onoga da će Sony službeno potvrditi PlayStation 5 u drugom kvartalu 2019. godine, što svemu daje legitimitet.

Gdje ćemo igrati GTA VI?

Što se tiče lokacije, tu ipak možemo pričati s nešto manjom sigurnošću nego što je to slučaj s datumom izlaska. Internet je prepun zahtjeva, neki bi voljeli povratak u San Andreas, dakle u Los Santos zajedno s okolicom, ali i San Fierrom (San Francisco) i Las Venturasom (Las Vegas), dok bi drugi voljeli igrati na nekoj Europskoj lokaciji.

Vice City i njegove tople tropske boje. Želimo!

Ipak, već godinama iz raznih izvora stižu informacije kako se GTA VI vraća u omiljeni nam Vice City, fiktivni grad kreiran prema Miamiju na Floridi. Tako smo dobili informacije od možda i najlegitimnijeg izvora dosad, Youtube kanala “Inside Gaming” (nekadašnji “The Know”) s 1,4 milijuna pretplatnika, za kojeg je, vjerujemo, dosta vas čulo dosad.

Prema informacijama koje su oni dobili iznutra, kodno ime novog GTA je “Project Americas”. “Amerike” u množini jer bismo, navodno, avionom mogli putovati u Južnu Ameriku što sugerira kako ćemo u igri, između ostalog, imati posla i s drogom, odnosno narko kartelima.

Legitimitet “Projektu Americi” pruža i Dark Souls 3, odnosno informacije objavljene od istog izvora, a koji je objavio brdo točnih informacija o igri još prije nego što je to napravio sam From Software.

S kim ćemo igrati GTA VI?

Nekima je sistem s tri glavna lika u GTA V jako dobro sjeo, nekima, poput autora ovog teksta baš i nije, međutim, što god preferirali, na internetu postoji mali milijun glasina. I najmanji broj njih se dotiče tog istog sistema.

Također, u vezi likova i same radnje priče dosad nema apsolutno nikakvih informacija za koje bismo mogli reći da stižu iz iole povjerljivih izvora, stoga informacije koje ću navesti u nastavku su puke špekulacije.

ILUSTRACIJA: Na domaćem internetu slažu se da bi ovo bio dobar par protagonista.

Spominje se kako bismo GTA VI mogli igrati kao muško i kao žensko, dok je nejasno jeli bismo birali između njih dvoje, ili bismo ih usporedo kontrolirali kao u GTA V. U njihovim ulogama se spominju Ryan Gosling i Eva Mendes koji su, eto, sasvim slučajno, muž i žena u “pravom životu”. Iako Rockstar voli koketirati s velikim zvijezdama, ovo nam zvuči prilično nerealno, posebice nakon Burta Reynoldsa koji je svoj glas dao u Vice Cityju i koji je svoj posao obavio fantastično, međutim, producentima je poprilično otežao posao na setu, dok je kasnije producent igre Dan Houser svoje iskustvo opisao kao negativno i od onda u GTA igrama nije bilo svjetskih glumačkih zvijezda.

Kad smo kod sistema s dva protagonista, u nekoliko navrata smo naletjeli na glasinu kako ćemo GTA VI igrati s kriminalcem i policajcem istovremeno, što zvuči kao zanimljiv koncept. Zanimljivo bi bilo vidjeti kako GTA svijet funkcionira s one druge strane zakona, pa iako smo kroz razne nastavke “mutili” s raznim FBI-evcima, direktorima policije, pa čak i gradonačelnicima, ovo bi bilo prvo takvo iskustvo iz prve ruke.

O čemu se još šuška?

Usprkos Vice Cityju koji uzimamo kao najrelevantniju lokaciju s provjerenim izvorom, kroz glasine se u više navrata spominjao London, jedina lokacija izvan SAD-a u kojoj se nalazila neka GTA igra.

Spominje se i futuristički GTA koji nam zvuči logično u kontekstu Online komponente igre gdje gadgeti jako dobro prolaze i na kojoj je Rockstar s GTA V zaradio gomile novca, međutim, ipak se nadamo da neće biti ništa od toga. U tom slučaju, spominje se povratak u prošlost, što sugerira kako bi se radnja odvijala u dva različita doba. Sjeća li se itko Driver: Parallel Linesa?

Ogroman GTA sa svim državama i većim gradovima? The Crew 2 je to napravio…

Još jedna od ludih glasina, a koju fanovi zdušno zagovaraju, je ogroman GTA V sa sve 52 američke države i svim većim gradovima. The Crew i The Crew 2 pokazali su kako je to isto i izvedivo, ali nebismo svoj novac stavili na sličan scenarij u kontekstu GTA. Makar, bilo bi preludo.

Sve više se spominje i igranje u VR-u što apsolutno nije nemoguće, posebice kad uzmemo u obzir snagu novih gaming konzola i činjenicu kako će usporedo s njima padati cijene danas naprednijih PC komponenti.

Ukratko?

Ukratko, po stanju stvari kako je sad i s obzirom na izvore, zasad kao neku realnu opciju, odnosno najrealniju opciju od svih glasina koje, napominjemo, nikad nisu službeno potvrđene, možemo uzeti GTA VI krajem 2020. godine na PlayStationu 5 i s lokacijom u Vice Cityju uz moguće putovanje (avionom?) u Južnu Ameriku.

Ipak, jako jako teško i nezahvalno je s ikakvom sigurnošću išta prognozirati, jer bez obzira na izvore, bili oni potvrđeni ili ne, razvoj videoigara je jedan iznimno složen proces u kojem se može dogoditi puno nepredviđenih situacija.

Kako bilo, ovo je sve što zasad znamo o GTA VI, a kao i dosad, truditi ćemo se aktivno pisati o svim novostima, stoga nas pratite i dalje.

Na našoj Facebook stranici sve velike vijesti objavljujemo odmah po pisanju, stoga je najbrži način da nas pratite upravo tamo. Isto tako, pretplatite se i na naš Youtube kanal ako biste ovakve tekstove voljeli gledati u obliku videa.

Igra