FFA Focus

Nikad šareniji 9. mjesec u svijetu igara. Što planirate odigrati?

Sjećate se kako je nekad rujan iliti 9. mjesec označavao ludi period hit igara koji se proteže na iduća 3 mjeseca? Rujan, listopad i studeni su u pravilu mjeseci kada izlaze najveći hitovi i onda tek tamo proljeće. Ovaj 9. mjesec je nešto manje atraktivniji po pitanju izlaska hit naslova, no nije da se nema što igrati. Štoviše, mjesec nudi nekoliko vrlo jakih naslova i par skrivenih bisera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
WRC 10

Znate već sve – jedina službena WRC igra sa svim licenciranim natjecanjima i prilično dobrim voznim modelom. Ako volite WRC onda svakako pogledajte WRC 10 koji stiže i na next-gen.

DATUM IZLASKA:

2.9.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Golf Club Wasteland

Jedan zanimljiv “indijanac” gdje igrate golf, imate pravu priču i uživate u predivno dizajniranom okolišu. Nije baš za svakoga, ali ako ste u tome štihu, možda bi vam ova indie igra mogla biti zanimljiva.

DATUM IZLASKA:

3.9.

PLATFORME:

PC, PS4, Xbox One, Switch

The Medium

Horor igra koja je od ranije dostupna za PC i Xbox Series konzole (čak je i na Game Passu), a sad stiže i na PS5. Igra će prema riječima developera u potpunosti iskorištavati Dual Sense. Kritika je odlično prihvatila igru, pa ako imate PS5 i volite horor igre, svakako pogledajte recenzije.

DATUM IZLASKA:

Izašla 28.1. za PC i Xbox Series X/S; 3.9. za PS5

PLATFORME:

Xbox Series X/S, PC, PS5

F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch

Još jedan potencijalno zanimljivi indie naslov ako volite akcijske platformere i pazite sad – bioničke zečeve. Najbolje da pogledate gameplay.

DATUM IZLASKA:

7.9.

PLATFORME:

PS5, PS4

Sonic Colors: Ultimate

Sve što trebate znati je da ako volite Sonica, ovu igru ne želite propustiti. Riječ je o remasteru jedne od najboljih Sonic igara svih vremena. Original je izašao 2010. godine, a remaster naravno donosi puno bolju grafiku, kontrole, zvuk i dodatni sadržaj.

DATUM IZLASKA:

7.9.

PLATFORME:

PC, PS4, Xbox One, Switch

Life is Strange: True Colors

Konačno nam stiže Life is Strange 3 iliti Life is Strange: True Colors. Velika novina je da ovaj puta igra ne izlazi u epizodama, nego odmah ćemo igrati punu verziju igre.

DATUM IZLASKA:

10.9.

PLATFORME:

PC, PS4, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, Stadia

Lost in Random

Još jedan potencijalno zanimljiv indie naslov koji izdaje ni manje, a ni više nego – EA. Igru radio studio Zoink koji je izdao simpatični indie naslov Fe. Lost in Random je zapravo akcijska avantura iz trećeg lica, no igra ima jedinstven sustav borbe koji ovisi o kocki, a sve kao da se odvija u board game arenama. Nama zaista djeluje zanimljivo.

DATUM IZLASKA:

10.9.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch

NBA 2K22

Jedina košarkaška simulaciju na tržištu, pa nije da imate neki izbor. Godinama najveći problem ove igre su mikrotransakcije, pa se nadamo da ove godine nećemo dobiti casina i slot mašine, nego nešto drugo. Znamo samo da next-gen verzija dolazi s puno više ekstra znoja u odnosu na “stare” konzole.

DATUM IZLASKA:

10.9.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Tales of Arise

Jedan od najdugovječnijih RPG serijala svih vremena. Kad nešto doživi 17 nastavaka, onda znate da ima svoju vjernu publiku. Ako vam se sviđa ovaj “novi” poluotvoreni pristup igri i fan ste serijala – znamo da već jedva čekate 10.

DATUM IZLASKA:

10.9.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

WarioWare: Get It Together!

Igra koja jedino može proći na Switchu i koja će gotovo sigurno biti hit. Rijetko koja kompanija može izdati hrpu mikro igara koja izgleda i djeluje toliko zanimljivo kao što to radi Nintendo. Ako imate Switch i ekipu s kojom ćete igrati – ovo će biti pun pogodak.

DATUM IZLASKA:

10.9.

PLATFORME:

Nintendo Switch

Deathloop

O Deathloopu smo napisali hrpu teksta i dalje nam se čini kao Dishonored u FPS stilu s tim da će Deathloop ima ipak jednu posebnu premisu. Ukratko – igramo u ulozi ubojice koji je zapeo u vremensku petlju. Cilj nam je ubiti 8 zlikovaca koji upravljaju svijetom igre. Stvar je u tome da kad poginemo (ginut ćemo često) vraćamo se opet na početak.

DATUM IZLASKA:

14.9.

PLATFORME:

PS5 i PC

Kena: Bridge of Spirits

Simpatični platformer koji nas je oduševio otkako je prikazan po prvi puta prije više od godinu dana, konačno izlazi 21.9. Igra zaista izgleda predivno i preslatko i nadamo se da nas neće razočarati. Ne očekujte previše dugačku igru, ali zbog toga će i cijena biti manja.

DATUM IZLASKA:

21.9.

PLATFORME:

PS5, PS4, PC

World War Z: Aftermath

Nije pravi nastavak, nego novo izdanje igre koje donosi hrpu novina kao što su hrpa novih misija, oružja, mapa, novi melee sustav i veliku next-gen nadogradnju. Definitivno jedna od najboljih adaptacija filma u svijetu igara.

DATUM IZLASKA:

21.9.

PLATFORME:

PC, PS4, Xbox One, PS5, XSX, XSS

Diablo II: Resurrected

Treba li za Diablo posebno predstavljanje? Remaster koji izgleda više kao remake jedne od najboljih RPG igara svih vremena. Original je izašao davne 2000. godine i ušao u legendu, a sad je vrijeme da svi ponovno odigramo igru u modernom ruhu.

DATUM IZLASKA:

23.9.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Death Stranding Director’s Cut

Director’s Cut jedne od najkontroverznijih igara zadnjih nekoliko godina stiže ekskluzivno na PS5 i donosi bolje vizuale, DualSense đinđe, brža učitavanja i što je bitnije – nove stvari koje po nama uvelike mijenjaju način igranja. Da ne kažemo – olakšavaju. Ako niste nikada igrali DS – sad je prava prilika da to učinite.

DATUM IZLASKA:

24.9.

PLATFORME:

PS5

Lost Judgment

Nastavak vrlo dobrog, ako ne i odličnog Judgmenta koji je (počeo kao) svojevrsni spin-off serijal Yakuze. Lost Judgment i dalje prati priču detektiva Takayuki Yagami koji počinje raditi na novim slučajevima koji su sve samo ne – svakidašnji. Ne sumnjamo da će SEGA i Ryu Ga Gotoku Studio ponovno isporučiti odličnu igru.

DATUM IZLASKA:

24.9.

PLATFORME:

PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One

New World

Amazonov MMORPG koji je izuzetno popularan na Twitchu i kod “velikih” igrača koji su dobili priliku zaigrati ranije ovu igru. Imate na internetu hrpu gameplaya i informacija, pa ako volite MMORPG žanra – mogli biste uživati u New Worldu. Većina se slaže da je igra odličan uvod u MMORPG žanr i puno kompleksnije igre u žanru.

DATUM IZLASKA:

28.9.

PLATFORME:

PC

Insurgency: Sandstorm

Nakon gotovo 3 godine otkako je igra došla na PC, ovaj taktički FPS konačno stiže na konzole. Igra je nekoliko puta odgađana i sad je konačno dobila službeni datum izlaska. Svakako preporučamo da bacite pogled na igru ako volite MP i taktičke pucačine s vrlo dobrim gunplayom.

DATUM IZLASKA:

29.9. (PS4 i Xbox One); od 2018. na PC-ju

PLATFORME:

PS4, PC, Xbox One

Astria Ascending

Naša posljednja igra koju ćemo spomenuti ovaj mjesec je vrlo vjerojatno najmanje i poznata. Razlog zašto želimo da bacite pogled na istu jer činjenica da je riječ o predivnom, ručno crtanom RPG-u na kojem je radila hrpa ljudi koja je radila na starim Final Fantasy igrama. Ako ste fan JRPG-a, svakako bacite oko na video ispod.

DATUM IZLASKA:

30.9.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Što planirate odigrati ovaj mjesec? Neke od igara s popisa ili se čisti backlog?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano