FFA Focus

Rezime Summer Game Festa: Spider-Man 2, FFVII Rebirth, novi Princ, Mortal Kombat 1…

Nakon korone i godina izbivanja, a u konačnici i propasti E3-a, lijepo je bilo ponovno vidjeti jednu veliku prezentaciju igara pred publikom uživo. Geoff Keighley je još jednom organizirao jako dobar event, a premda pamtimo puno bolja nekadašnja E3 izdanja, vrijedilo je ostati pred ekranima nešto manje od dva sata koliko je trajao Summer Game Fest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ništa drugo, onda zbog Nicolasa Cagea koji je izašao na pozornicu promovirati Days of Daylght u kojem će glumiti zločestu verziju samog sebe. Međutim, bilo bi uvreda svesti Summer Games Festa samo na holivudsku zvijezdu, bilo je tu odličnih trailera i bitnih prezentacija, pa krenimo redom. Kako i priliči – od kraja.

Final Fantasy VII Rebirth je dobio prvi gameplay prikaz i datum izlaska

Square Enix je zatvorio Summer Game Fest iznenađujućim prikazom Final Fantasy VII Rebirtha. Drugi nastavak FFVII remake projekta izaći će negdje početkom 2024. na čak 2 diska, Cloudu i ekipi se pridružuje i Yuffie te zajedno napuštaju Midgar. Nigdje bez Chocobosa.

Premijera Prince of Persia: The Lost Crowna

Nismo očekivali ni novog Princa, ali tu je. A dojmovi fanova su podijeljeni.

Prvi gameplay prikaz za hrvatski The Talos Principle 2

Nakon što je predstavio The Talos Principle 2 na PlayStation Showcaseu, Croteam je po prvi put prikazao gameplay. Fanovi su oduševljeni novim puzzle mehanikama, grafikom i naracijom te sve izgleda spremno za veliki povratak jedne od najboljih igara prošlog desetljeća.

Marvel’s Spider-Man 2

Na pozornicu SGF je izašao kreativni direktor Marvel’s Spider-Mana 2. Malo je popričao o igri, a potom otkrio konačan datum izlaska – 20. 10.! Nismo dobili novi prikaz.

Alan Wake 2

U fokusu prvog pravog gameplay prikaza za Alan Wake 2 nije Alan, već nova protagonistica, FBI agentica Saga Anderson, koja istražuje misteriozne događaje pored Bright Fallsa.

Prvi gameplay za Mortal Kombat 1

Prvi prikaz Mortal Kombata 1 izgleda sjajno, možda čak i brutalnije nego što smo to očekivali od NetherRealma. U pozitivnom smislu, naravno.

Nova mapa za Call of Duty: Warzone

Vondel mapa smještena je u barokni srednjeeuropski grad te u Resurgence i DMZ modove stiže 14. 6. početkom četvrte sezone Modern Warfarea 2 i Warzonea 2.0.

Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

Kiryju se u potpunoj tajnosti vraća iz mrtvih u novom spin-offu Yakuze. Izlazi već u studenome.

John Carpenter’s Toxic Commando

Poznati režiser skompao se sa Saber razvojnim studijem poznat po World War Z igri. U kooperativnom shooteru za do 4 igrača očekujte over the top naraciju u stilu filmova iz 80-ih te gomile zombija.

Lies of P je dobio datum izlaska i demo

Akcijski RPG Lies of P je još jednom oduševio novim prikazom i evociranjem uspomena na FromSoftwareov Bloodborne, a koliko je blizu uzoru po pitanje kvalitete gameplaya možete otkriti već sad u demou na svim platformama.

Path of Exile 2

Pomalo zaboravljeni Path of Exile 2 je nakon dvije godine izostanka fino iskoristio ludilo oko Diabla 4. Doduše, samo kratkim teaserom, ali više će, obećaju developeri, prikazati na posebnoj prezentaciji u srpnju.

Povezano