FFA Focus

Što igrati i što smo igrali na Steam Next Festu? vol.3.

Svoj pregled bogate ponude demo igara na Steam Next Festu završavam s još tri naslova koja bi mogla obilježiti ostatak godine na PC-ju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broken Roads

  • Razvojni studio: Drop Bear Bytes
  • Izdavač: Versus Evil
  • Datum izlaska: 2023

CRPG smješten u postapokaliptičnu Australiju gdje kao član izviđačke kompanije bivate upleteni u svakodnevnicu i političke intrige brojnih zajednica.

U maniri žanra, istraživat će te razne lokacije, pričati s ljudim i rješavati brojne questove na način koji vama odgovara. Svakako treba istaknuti igrin sustav karme, tj. moralni kompas. Umjesto dobrog ili lošeg izbora, vaše odluke spadaju na jednu od četiri filozofije: humanizam, utilitarizam, makijavelizam i nihilizam. Osim što tako možete detaljno definirati lika, svaka filozofija otključava dodatne sposobnosti i pogodnosti.

Ako su vam prva dva Fallouta i Wasteland serijal dragi, bacite pogled na Broken Roads.

Fortune’s Run

Razvojni studio: Team Fortune
Izdavač: Team Fortune
Datum izlaska: TBD

SF FPS koji se najlakše može opisati kao mješavina Duke Nukem 3D i immersive sima. Pod tim mislim da imate detaljne nivoe koje potiču istraživanje, interakciju s brojnim elementima u njima, brzu i zabavnu borbu te slobodu izbora u ophođenju prema raznim situacijama. Dvije stvari koje mi se ističu je razvijen sustav borbe prsa u prsa te brzina i lakoća umiranja.

Fortune’s Run sam prvi put isprobao na jednom od prošlogodišnjih Next Festova, odigrao 10 minuta pa izbrisao. Ovaj put sam bio više raspoložen pa sam mu odlučio dati drugu priliku. I dobro da jesam.

Laika: Aged Through Blood

  • Razvojni studio: Brainwash Gang
  • Izdavač: Thunderful
  • Datum izlaska: TBD

Da imam cent za svaku 2D postapokaliptičnu metroidvaniju koju sam isprobao unazad godinu dana gdje je fokus na upravljanju dvokotačnim vozilom, imao bih dva centa. Nije puno, ali je čudno da se dogodilo dvaput.

Laika se odvija u razrušenom svijetu u kojoj vojska ptica ugnjetava ostale vrste, a vi preuzimate ulogu naslovne junakinje koja je nevoljko ubačena u borbu protiv njih. Valja napomenuti da ne očekujte veselu igru zato što ima životinjske likove i koristi šarene boje. Igrina glavna mehanika je uporaba motora te se istraživanje i borba oslanjaju na nju. Prepreke prevladavate brzom vožnjom i skakanjem preko rampi, dok vam u borbi, dok ne dobijete oružje, pomaže proklizavanje kojim možete vratiti metke natrag neprijatelju. Manevri motorom isto imaju važnu ulogu jer trikovi u zraku (konkretno, kolut naprijed i nazad) obnavljaju sposobnost odbijanja i municiju u oružju.

Preporuka svakome željnog jurnjave po ostatcima civilizacije u štihu vesterna i filmova ceste.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra