Vijesti

Activision je istražio sam sebe: “Nismo krivi i ne postoji val nečasnih radnji unutar kompanije”

Američki Wall Street Journal je krajem prošle godine istraživačkim tekstom protresao gaming industriju. Nakon višemjesečne istrage iznijeli su dokaze kako je CEO Activisiona Bobby Kotick (koji je u međuvremenu prodao kompaniju Microsoftu) bio svjestan svih seksualnih skandala u kompaniji. Tvrde da ih je osobno zataškavao, međutim, Kotick čitavo vrijeme negira da je išta znao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko visokopozicioniranih dužnosnika nakon WSJ-ovog teksta napustilo je kompaniju, a Kotick je pokrenuo vlastitu internu istragu. Istragu koja je zaključila kako su optužbe WSJ-a neutemeljene.

“Suprotno optužbama, Odbor i njegovi vanjski savjetnici utvrdili su kako nema dokaza da su viši rukovoditelji Activision Blizzarda ikada ignorirali ili pokušali umanjiti značaj rodnog uznemiravanja”, zaključak je interne istrage.

Istražili sami sebe

Istraga navodi i kako ne postoji val nečasnih radnji unutar kompanije, te navodi kako su seksualna uznemiravanja bili izolirani slučajevi kojima se prikladno pristupilo. “Tijekom godina tvrtka je primjereno disciplinirala i otpuštala zaposlenike”, poručuju istražitelji.

Dakle, Activision Blizzard je zaključio da je Activision Blizzard nevin, što svakako zvuči jako uvjerljivo. Jelda? U svakom slučaju, rukovoditelji kompanije nastavljaju pokušavati peglati vlastiti imidž uoči konačnog odobrenja prodaje Microsoftu za 68,7 milijardi dolara.

Konačno odobrenje moraju pružiti političari okupljeni u odbor Savezne trgovinske komisije SAD-a, a koji zbog okolnosti nisu baš skloni odobriti ovu golemu akviziciju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano