Vijesti

Activision je završio na sudu jer su navodno ukrali Maru

Zamislite da jednog dana vidite sebe u jednoj igri. To se nije dogodilo u ovoj priči, budući da je Activision platio Alex Zedri, modelu, korištenje njezinog lica kao lice Mare iz Modern Warfarea. Mare se sjećate kao operatora iz prve sezone igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, dogodilo se to da je Activision modelirao Maru identično kako je ona izgledala u jednom drugom zabavnom sadržaju. Model Alex Zedra ranije je angažirana i za korištenje u kratkoj priči November Renaissance, gdje je na slikama utjelovila lik i djelo fiktivne Cade Janus.

Ako vam još nije jasno o čemu pišemo, a vjerojatno nije, pogledajte sliku iznad. Lijevo je Mara u Modern Warfareu, a desno je Cade Janus iz kratke priče. Activision je tužio autor kratke priče Clayton Haugen, koji na sudu tvrdi kako je ukraden izgled koji je on koristio za svoju knjigu. Tužbi se pridružio i fotograf, a oboje tvrde kako je Activision plagirao šminku i frizuru.

Navodno je za potrebe snimanja angažiran isti profesionalni šminker kojem su naredili da model uredi identično kako izgleda lik u knjizi, a korištene su i identične ekstenzije za kosu.

Nije poznato koliku odštetu traže autori i vlasnici autorskih prava na lik iz svoje priče, međutim, postavlja se pitanje što to treba jednoj od najbogatijih kompanija na svijetu? Activision si definitivno može priuštiti profesionalce koji mogu odraditi osmišljavanje, razvoj te naposlijetku i modeliranje likova.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano