Vijesti

Activision tuži indie developera zbog imena Warzone kojeg koristi već 5 godina

Apple je jedno vrijeme želio zabraniti jabuke, Sky je želio zabraniti nebo (i No Man’s Sky), a infantilnoj zabavi multimiljarderskih kompanija pridružio se Activision tužbom jednog malog developera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indie developer Randy Ficker strategije Warzone kaže da je bio šokiran kada je Activision prošle godine izdao igru istog imena. On je svoju strategiju inspiriranu Rizikom izdao još 2017., radi na njoj i danas, živi od nje, ali kako navodi na Gofundme stranici (gdje traži financijsku pomoć za sud) Call of Duty: Warzone stvorio mu je velike probleme.

Gomila igrača miješa obje igre, mail inbox mu je zatrpan Call of Duty igračima, kada netko i traži njegovu igru ne može je pronaći na tražilicama jer je CoD popularniji, njegova kategorija na Twitchu preplavljena je CoD: Warzone streamovima… Uz sve to, Activision je u lipnju prošle godine prijavio ime Warzone kao njihov zaštitni znak. Zakon kaže kako prava na zaštitni znak polaže onaj tko je prvi koristio ime i Randy Ficker tvrdi kako on definitivno ima veća prava na Warzone.

Strategija Warzone izašla je 2017., a Activision je želi zabraniti

Stoga je i on podnio vlastiti zahtjev za Warzone trademark u listopadu, tražio je odštetu (nisu se dogovorili), pa je sve rezultiralo tužbom koju je Activision pokrenuo 8. 4. ove godine. Tvrde da je nemoguće da igrači pomiješaju te dvije igre i tako nanesu štetu Warzone strategiji. “Call of Duty je jedna od najvećih franšiza na svijetu, a browser indie strategija Warzone nije toliko poznata”, navode u tužbi. Traže da se ukloni Warzone.com i promjeni ime igre.

Randy Ficker to odbija napraviti. I dalje tvrdi da ima veća prava na ime jer ga je prvi koristio (načelno je u pravu) te je zatražio novčanu pomoć u visini od 50 tisuća dolara kako bi se za to izborio i na sudu. U desetak sati na Gofundme već je prikupio 16 tisuća dolara, budući da se vijest jako brzo širi svijetom vjerujemo kako že traženi iznos i prikupiti već do kraja dana.

ffa anketa

Ima li Activision veća prava na ime Warzone od developera Warzone strategije?

  • Ne 94%
  • Da 6%
Hvala ti 🎉

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano