Vijesti

Age of Emipires IV dobio je prvi prikaz nakon 1,5 godine: S 8 civilizacija u 4 kampanje igramo na jesen

Godinu i pol nakon otkrivanja Age of Empiresa IV čekali smo na novi prikaz nastavka kultne strategije. Kroz tzv. Fan Preview studio Relic je kroz 27 minuta otkrio kampanju, prve civilizacije i konkretan gameplay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što mi se najviše sviđa je to što je premisa ostala ista, ali u modernijem okruženju. Stvori se bez ičeg, pošalji seljake po resurse poput drva i kamena, sagradi utvrdu i vojsku te kreni u napad. Sve to uz prepoznatljive unite i način igranja koji podsjeća na Age of Empires II. Uostalom, obje igre smještene su u Srednji vijek.

Otkriveno je da ćemo igrati s 8 civilizacija, a već su poznate Engleska, Indija, Kina i Mongolija. Ostale ćemo otkriti u narednim mjesecima.

Kineska civilizacija odabirom vladajuće dinastije moći će se fokusirati na istraživanje, defanzivu, ekonomiju…

Kako ćemo igrati Age of Empries IV najviše ovisi o odabranoj civilizaciji. Engleska, Indija i Kina relativno su slične civilizacije dok su Mongoli pravi nomadi koji čak mogu izmjestiti vlastite utvrde, ali zato ne mogu graditi zidine. 8 civilizacija nije puno, ali za razliku od ranije sve će se igrati jako drugačije i to je velika stvar.

3D teren izgleda prelijepo i čini se da će igrati veću ulogu nego ikad. Vraća se i navalna borba, Indija će imati slonove… i jako mi se sviđa da nisu išli prema realizmu. Za realizam imamo Total War serijal, a u Age of Empires IV ćemo i dalje moći asimetrično suprotstaviti npr. kopljanika i konjanika, a kasnije će konjanik doslovno razbijati zidinu mačem ili toljagom.

Kampanju će se igrati uz popratnu naraciju prema nekim od stvarnih događaja iz povijesti. Developeri iz studija Relic kažu da ne žele imati suhoparnu kampanju. Žele kreirati kampanju koja će slaviti povijest. Na launchu bit će 4 kampanje, a plan je dodavati nove.

Age of Empires IV igrat ćemo na jesen, a negdje uoči izlaska igru ćemo moći isprobati u zatvorenoj beti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano